KADIROV PRETI ČEČENIMA U BEČU: Naći ćemo vašu braću, oni će odgovarati za vas!
Foto: AP

Reakcija na demonstracije u Austriji

KADIROV PRETI ČEČENIMA U BEČU: Naći ćemo vašu braću, oni će odgovarati za vas!

Austrija -
BEČ - Predsednik Čečenije Ramzan Kadirov uputio je pretnje Čečenima koji žive u Austriji, a koji su protiv njega demonstrirali 24. decembra u Beču, prenose danas austrijski mediji.

Kadirov je zapretio Čečenima koji žive u Austriji i njihovim porodicama jer su učestvovali u demonstracijama protiv čečenskog režima, prenose austrijski mediji.

On je u govoru u Groznom rekao da je dao nalog da se pronađe ko su i odakle su braća i oci "bagre" koja je demonstrirala u Beču.

Kadirov je poručio da će pripadnicima njihovih porodica u Čečeniji bti preneto da bi trebalo da razjasne sa svojim rođacima u Austriji što su se usudili da demonstriraju protiv vlasti u svojoj zemlji, a ako to ne učine, to će od njih biti "zahtevano".

Istovremeno je demantovao izveštaje da je protiv članova porodica bečkih demonstranata već primenjena represija.

"Nikoga nismo uhapsili, ali oni odgovaraju za svoje rođake u Austriji", poručio je Kadirov.

Razlog za bes Kadirova su demonstracije održane 24. decembra u Beču, na kojima su učesnici protestovali protiv ponižavanja i zastrašivanja građana Čečenije, a predvodio ih je Husein Iškanov, političar u egzilu. Prema Iškanovu, Kadirov je uči demonstarcija upozoravao učesnike.

U poruci upućenoj preko "Vatsap-a", koju prenosi agencija APA, napisano je "pozivamo vas da ne učestvujete u demonstracijama, kako ne bi ugrozili sebe i članove svoje porodice".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track