KAKO ĆE OVO DA PREŽIVE: Jedno dete im umrlo, a sada im pijani vozač ubio i ćerku (20) i sina (16)!
Foto: Printscreen Heute Feuerwehr Hainburg

TRAGEDIJA U DONJOJ AUSTRIJI

KAKO ĆE OVO DA PREŽIVE: Jedno dete im umrlo, a sada im pijani vozač ubio i ćerku (20) i sina (16)!

Austrija -
Sofija i njen brat Paulus poginuli su kada se autu u kom su se vraćali sa proslave helovina zabio u zid

HAJNBURG - Mladić koji je preživeo saobraćajnu nesreću kod Hajnburga u Donjoj Austriji, u kojoj su poginuli brat (16) i sestra (20), je očajan jer je te noći izgubio voljenu devojku i dragog prijatelja.

"Na kraju snage sam, život je za mene gotov!", plačući kaže Muhamet S. (24). "Šest meseci sam bio srećan kao niko na svetu. Sada sam sve izgubio".

U petak uveče on, njegova devojka Sofija i njen brat Paulus bili su na jednoj helovin zabavi u Hajnburgu. Bilo je to prvi put da je Paulus smeo da ostane van kuće čitavu noć. "Posle jedne svađe, oko dva sata posle ponoći otišli smo sa žurke", kaže Muhamet. Šta se dalje dešavalo on ne može da objasni.

Sofija je je imala svoj auto, i iako je bila trezna nije htela da vozi. Seli su u auto Domenika H. (Domenic H.). Muhamet kaže da je zadremao na suvozačkom sedištu, i da se trgnuo kada je osetio udarac točka u ivičnjak. Domenik nije pritisnuo kčnicu već ostavio nogu na papučici za gas i brzinom od preko 100 kilometara na sat udario u jedan zid i dva parkirana automobila, koji su od siline udara odleteli 12 metara.

Niko u automobilu nije bio vezan pojasom. Kada se se Muhamet poratio iz nesvesti pitao je gde mu je devojka i od lekara čuo da za nju i njenog brata nisu mogli ništa da učine. Vozač je sa povredama glave prevezen u bolnicu, a Muhamet je prošao samo sa ogrebotinama.

"Potpuno sam skrhan. Planiralismo zajednički život, bez nje mi nema života. Samo želim da otvorim kovčeg i kažem joj "zbogom". Svako jutro kad se probudim mislim da je pored mene. Moram još jednom da je vidim!", kaže Muhamet.

Ovo je užasna tragedija za roditelji poginulih Sofije i Paulusa, jer su pre nekoliko godina izgubili jedno svoje dete, a sada su ostali i bez ćerke i sina. Policija je ustanovila da je vozač bio pijan i da je u krvi imao 1,7 promila alkohola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track