Ubio majku jer mu je zabranila da viđa devojku i koristi internet!

Motivi zločina u Austriji

Ubio majku jer mu je zabranila da viđa devojku i koristi internet!

Austrija -
Mladić je na internetu pokušao da, barem na kratko, zaboravi na bolesnu posesivnost svoje majke, ali mu je, prema neproverenim informacijama, ona zabranila održavanje kontakata na internetu, što je verovatno bila kap koja je prelila čašu

ŠTRASHOF - Štefan Eduard Vibogen (22) (Stefan Eduard Wiebogen) koji je početkom septembra sa 30 uboda nožem usmrtio majku Sabine Vibogen (44), a zatim njeno telo zamotao u foliju i sakrio u komodi za posteljinu, počinio je ovaj zločin jer više nije mogao da izdrži torturu posesivne majke, koja mu je zabranjivala da se viđa sa devojkom i da koristi internet!

Kako piše časopis Njuz, 22- godišnji mladić se, od kada su ga američke vlasti izručile Austriji, nalazi u istražnom zatvoru u 8. bečkoj opštini i ponaša se potpuno neupadljivo. Štefan Eduard, inače student prava, pokazuje dobre manire, puno čita, a sa svojim advokatom Markusom Januškeom, još uvek nije razgovarao o zločinu. Niko ko je mladića upoznao nakon hapšenja ne može da poveruje da je baš on na tako brutalan način usmrtio sopstvenu majku.

Istraživanje časopsisa Njuz sada pokazuje da majka i sin nisu imali tako harmoničan odnos kako se na početku smatralo. Farmaceutska službenica Sabine je, prema najnovijim informacijama, bila izuzetno posesivna majka koja je svog sina držala pod stalnom kontrolom. Zbog njene bolesne pažnje i ljubavi mladić se osećao kao u zatvoru. Sabine je Štefanu zabranila da se viđa sa svojom devojkom, zbog čega je su oni raskinuli.

Mladić je na internetu pokušao da, barem na kratko, zaboravi na bolesnu posesivnost svoje majke, ali mu je, prema neproverenim informacijama, žena zabranila održavanje kontakata na internetu, što je verovatno bila kap koja je prelila čašu. Mediji prenose i to da je Sabine bila psihički labilna, možda čak i obolela, ali da se nije lečila.

Podsećamo, Štefan Eduard je nakon surovog ubistva zvoje majke još nekoliko dana živeo u zajedničkom stanu. Zatim je podigao sav novac sa računa i pobegao u Ameriku, gde je, 16. oktobra uhapšen, a nedugo potom i izručen Austriji. Zvanične informacije u pogledu motiva još uvek nisu dostupne javnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track