(VIDEO) AVIONI PADAJU KO KRUŠKE: Poginuo još jedan pilot u nesreći na aeromitingu!
Foto: Printscreen Krone.at

TRAGEDIJA U KORUŠKOJ

(VIDEO) AVIONI PADAJU KO KRUŠKE: Poginuo još jedan pilot u nesreći na aeromitingu!

Austrija -
Portparol policije Markus Deks rekao je da je pilot (50) izgubio kontrolu nad avionom tokom manevra i da je letelica pala

FRAJZAH - Austrijske vlasti saopštile su da poginuo pilot prilikom pada manjeg aviona tokom aeromitinga nedaleko od grada Frajzaha u Koruškoj.

Portparol policije Markus Deks rekao je austrijskoj novinskoj agenciji APA da je pilot izgubio kontrolu nad avionom tokom manevra i da je letelica pala. Lokalni šef policije Marijana Makoru izjavila je austrijskoj novinskoj agenciji da je pilot, star 50 godina, prvo visoko izdigao letelicu u vazduhu, a potom je brzo počeo da pada.

Aeromiting u nedelju je pratilo oko 500 ljudi, prekinut je posle nesreće, prenela je agencija AP.Makoru je dodala da "niko od posmatrača nije povređen".

Ovo je treća nesreća na aeromitinzima u poslednjih osam dana. Na aeromitingu koji je 22. avgusta održan na aerodroma Šorhem, u blizini Brajtona, na jugu Britanije, srušio se vojni avion, a najmanje 11 ljudi je pogiulo. Samo dan kasnije dva aviona sudarila su se tokom aeromitnga u gradu Ditingenu u švajcarskom kantonu Bazel, pri čemu je poginuo jedan od pilota.

http://www.youtube.com/watch?v=3cmANTAvHH4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track