VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE: Do kraja nedelje ponovo 40 stepeni!

KRATKO JE TRAJALO

VRAĆAJU SE TROPSKE VRUĆINE: Do kraja nedelje ponovo 40 stepeni!

Austrija -
U Austriji, najviša ovogodišnja izmerena temperatura u hladu od 38,2 stepena, izmerena je 7. jula u Inzbruku, glavnom gradu Tirola

BEČ - Danas (nedelja, 2. avgust) je u Austriji sveže, oblačno, ponegde kišovito, sa temperaturama od 17 do 22 stepena. Protekli oblačni dani, bili su, međutim, samo kratak intermeco ovogodišnjeg dugog vrelog leta.

Smatralo se da je leto u Austriji "normalno" ako ima oko 15 tropski toplih dana. Ove je godine, međutim, dosada bilo već 24 takva dana. U 248 godina dugoj tradiciji redovnog merenja dnevne temperature vazduha u Austriji, toliki broj tropskih dana do ove godine nije bio zabeležen.

Već od početla nedelje stižu ponovo vrućine. Za utorak (2. avgust) meteorolozi prognoziraju temperature od najmanje 32 stepena. Ponegde će biti oluja i pljuskova, kažu meteorolozi. Od četvrtka (6. juli) još toplije u Austriji. I u petak će biti tropsko vreme, sa temperaturama koje će biti između 35 i 40 Celzijusa. U bliskom komšiluku, južnoj Nemačkoj, očekuju se ponegde temperature i iznad 40 stepeni.

U Austriji, najviša ovogodišnja izmerena temperatura u hladu od 38,2 stepena izmerena je 7. jula u Inzbruku, glavnom gradu Tirola. Pitanje je da li će se ovaj rekord održati do kraja avgusta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track