BUNE SE POBUNJENICI: Sirijska opozicija odbacila sporazum sa Rusijom

Zvanični Damask dozvolio istraživanje nafte

BUNE SE POBUNJENICI: Sirijska opozicija odbacila sporazum sa Rusijom

Planeta -
Koalicija osuđuje potpisivanje tog sporazuma, koji ima za cilj zamenu našeg (prirodnog) bogatstva za rusko oružje namenjeno za ubijanje sirijskog naroda", navodi se u saopštenju Nacionalne koalicije

DAMASK - Opozicija Sirijska nacionalna koalicija odbacila je danas sporazum koji je dan ranije potpisao Damask sa ruskom kompanijom o istraživanju nafte i gasa u priobalju i navela da sporazum ima za cilj nabavku oružja za ubijanje sirijskog naroda.

"Koalicija osuđuje potpisivanje tog sporazuma, koji ima za cilj zamenu našeg (prirodnog) bogatstva za rusko oružje namenjeno za ubijanje sirijskog naroda", navodi se u saopštenju Nacionalne koalicije, prenela je agencija AFP.

Sirijsko ministarstvo nafte i mineralnih resursa i kompanija Dženeral Petroleum potpisali su sa ruskom kompanijom Sojuznjeftgas juče sporazum o istraživanju nafte na površini od 2.190 kvadratnih kilometara u sirijskim teritorijalnim vodama u Mediteranu.

"Ruska kompanija potpisala je jedan od najvrednijih ugovora u regionu sa zločinačkim režimom, dok borbe besne sa nesmanjenom žestinom (što) je dokaz da je Ruska vlada potpisala ugovor da pošalje još oružje za ubijanje Aramejaca", ocenjuje se u saopštenju.

Sirijska proizvodnja nafte je pala za 90 odsto od početka krvavog sukoba protiv predsednika Bašara al Asada u martu 2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track