"UČITELJICA UBILA PA ZAKOPALA DEČKA U VRTU, ZLOČIN OTKRIO NJEN DNEVNIK "Pomeranje tela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u..."
Foto: Northhamptonshire Police, Printskrin/Facebook

UŽAS U ENGLESKOJ

"UČITELJICA UBILA PA ZAKOPALA DEČKA U VRTU, ZLOČIN OTKRIO NJEN DNEVNIK "Pomeranje tela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u..."

Planeta -

Učiteljica osnovne škole iz Engleske Fiona Bil (50) priznala je ubistvo svog dečka Nikolasa Bilingema (42). Njegovi delimično mumificirani ostaci pronađeni su četiri i po meseca nakon što je poslednji put viđen.

Bil je optužena da je hladnokrvno izbola svog dečka pre nego što je njegovo telo zakopala u njihovoj bašti.

Na početku suđenja prošle nedelje, izjasnila se krivom za ubistvo iz nehata gubitkom kontrole, ali je negirala da je ubila Bilingema između 30. oktobra i 10. novembra 2021.

Fiona Bil
foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Međutim, danas je priznala krivicu za ubistvo.

Bil, poreklom iz Nortemptona, uhapšena je u martu 2022. nakon što je policija otkrila telo u bašti.

Istog meseca iznajmila je kolibu u Kambriji i slala poruke rođacima, a ta činjenica ih je uznemirila, pa su kontaktirali policiju da je proveri. U kabini je policija pronašla dnevnik u kojem je pisala o svojim postupcima.

- Ipak, moji postupci me proganjaju. Ponekad moram da uhvatim sebe i da se setim šta sam uradila, a zatim da se setim svoje priče koje moram da se držim - ni jedno ni drugo ne deluje ubedljivo, napisala je.

U drugom unosu je detaljno opisala plan napada:

- Bilo je teže nego što sam mislila da će biti. Loše sam to uradila, pomeranje tela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u.

Fiona Bil
foto: Jacob King / PA Images / Profimedia

Dnevnici su pokrenuli policijsku istragu, koja je ubrzo utvrdila da Bilingem nije viđen niti razgovarao telefonom sa Fionom od popodneva 1. novembra 2021. Otvarajući suđenje, tužilac Hju Dejvis rekao je poroti:

- Nije sporno da ga je ubila, sakrila njegovo telo gde je pronađeno i sve vreme delovala sama. Nema sumnje da je nameravala da ga ubije - rekao je on.

Takođe je slala poruke sa njegovog telefona pretvarajući se da je on, potez koji je tužilac nazvao „koliko bezosećajan koliko i sebičan“.

- Zapisi u dnevniku sadrže nedvosmislene izjave o tome šta je uradila. Danima pre toga kupila je nož sa kovanom drškom. Imala je dleto i vezice za kablove. Obećavajući mu se*s posle kupanja, ona ga je ubola u vrat dok je nosio masku za spavanje i verovatno vezan kablom na njihovom krevetu - rekao je tužilac i nastavio:

- Ukratko, u svim ovim dokumentima Bil tvrdi da je bila kontrolisana i izmanipulisana u vezi, o svojoj nesigurnosti, o neprijatnostima koje je on radio... I to sve objašnjava zašto ga je ubila na način na koji je to uradila.

- Ona daje uvid u sopstvenu podeljenu ličnost, a svoj alter ego - odnosno svoje 'drugo ja' - naziva Lala 22, koja je sposobna za potpuno drugačije i mračnije ponašanje od svoje javne ličnosti predanog učitelja.

Tužioci kažu da je priča da je Bilingem pobegao sa drugom ženom potpuno netačna.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track