PRODAVAČICA DOBILA OTKAZ POSLE 68 GODINA RADA: Zbog posla nije išla na medeni mesec MEŠTANI U SUZAMA DOŠLI DA SE OPROSTE (VIDEO)
Foto: Printscreen

neverica

PRODAVAČICA DOBILA OTKAZ POSLE 68 GODINA RADA: Zbog posla nije išla na medeni mesec MEŠTANI U SUZAMA DOŠLI DA SE OPROSTE (VIDEO)

Planeta -

Žena iz Dorseta koja je 68 godina radila u lokalnoj prodavnici obuće dobila je nedavno otkaz!

Džil Kornik (82) počela je da radi u prodavnici "Klarks" u engleskom gradiću Blandfordu davne 1956. kad je imala samo 14 godina. Radila je u istoj prodavnici svakog dana narednih 68 godina.

Džil je čak odložila medeni mesec 1969. godine kako bi pohađala obuku za prodavce, a kad joj se 1975. godine rodio sin Džejson, stavila ga je u ogradicu i odgajala u radnji.

Međutim, prošle nedelje, Džil je dobila otkaz nakon što je kompanija saopštila da će odmah zatvoriti prodavnicu.

Mnoštvo mušterija došlo je poslednjeg radnog dana da se pozdravi sa Džil. Mnogi su doneli cveće i čokolade da joj se zahvale na godinama pružanja usluga.

- Rečeno nam je prošlog četvrtka da se prodavnica zatvara u ponedeljak. Sve nas je to pomalo šokiralo. Počela sam da radim 1956. godine i od tada sam u istoj radnji. Osećam se dobro i nadala sam se da ću raditi još nekoliko godina pre nego što odem u penziju. To je prava sramota - rekla je Džil.

Stare mušterije su na rastanku skoro zaplakale.

- Mnogi su bili na ivici suza. Među mušterijama sam imala i četiri generacije iste porodice kojima sam pomagala da odaberu cipele. Mislim da ću sada da se odmorim i da idem više na plažu. Ne želim da putujem negde na posao. Radiću u dobrotvorne svrhe ili tako nešto. Volela sam svoj posao. To je bio moj život. Godinama sam živela iznad radnje i dovodila sina gore - navodi Džil.

Njen prvi posao u Klarksu bilo je čišćenje čizama sa ekserima 1956. godine. Tokom dugogodišnje karijere bila je menadžer i majstor obućar.

Džil, koja je udovica od 2016. godine, navodi da je uzela samo nekoliko dana bolovanja tokom sedam decenija rada i da je tri meseca bila na odmoru 2020. tokom karantina zbog kovida.

Kaže da je uvek imala dobar odnos sa mušterijama i da je bila "preplavljena" porukama podrške koje je dobijala od njih. Njen omiljeni deo posla bio je da pomogne deci da nabave nove cipele za školu.

- Iskreno se zahvaljujemo svim članovima tima prodavnice Blandford Forum na njihovom doprinosu i posvećenosti pružanju izvanredne usluge kupcima. Posebno se zahvaljujemo Džil. Njenih 68 godina usluge i posvećenosti našim kupcima svi u "Klarksu" izuzetno cene. Želimo Džil sve najbolje - naveo je portparol kompanije.

(Kurir.rs/Metro/Preneo Z.Ko)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track