ČUDESNI NIKOLA JOKIĆ RAZNEO MINESOTU: Kakav šamar svima koji su otpisali Denver! PLJUVAČI, pa gde ste sada nestali?
Foto: David Berding / Getty images / Profimedia

4. utakmica plej-ofa

ČUDESNI NIKOLA JOKIĆ RAZNEO MINESOTU: Kakav šamar svima koji su otpisali Denver! PLJUVAČI, pa gde ste sada nestali?

Košarka -

Košarkaši Denvera došli su do izjednačenja u seriji sa Minesotom - 2:2!

Jokić i drugovi slavili su dva puta na ovom gostovanju i tako vratili polufinalni duel konferencije "na početak". U četvrtoj utakmici Denver je pobedio sa 115:107.

Nikola Jokić odigrao je magično! Ubacio je 35 poena uz 7 skokova i 7 asistencija. Uživanje je bilo gledati kako igra srpski as, ali i kompletna ekipa Denvera. Naročito, Gordon koji je odigrao fenomenalno i postigao 27 poena (11 od 12 šut iz igre). Rezervisti Braun i Holidej takođe su dali sjajan doprinos u ovoj velikoj pobedi.

Pogledajte jedno zakucavanje Jokića:

Minesota je povela na početku meča (sedam poena razlike), ali to je bilo sve. Denver je napravio neverovatnu seriju 26:4 i od tada je kontrolisao dešavanja na parketu. MVP lige bio je nezaustavljiv, pogađao je iz svih pozicija, a imao je čak i jedno zakucavanje.

"Vukovima" nije pomogao ni odlični Edvards koji je ubacio 44 poena. Sve to nije bilo dovoljno ni za neizvesnu zavšnicu.

Nikola Jokić
foto: David Berding / Getty images / Profimedia

Bilo bi interesantno sada čuti "velike stručnjake" iz NBA lige koji su se podsmevali Denveru i Jokiću posle dva uvodna poraza od Minesote. Čini se da ih sada nešto nema u javnosti... A, do juče su se utrkivali ko će više da "pljune" po Denveru!

Serija se sada seli u Kolorado. Pet meč na programu je u sredu od 04.30 po ovdašnjem vremenu. Plasman u finale konfernecije obezbediće tim koji prvi dođe do četiri pobede.

Evo kako je izgledao tok meča:

Nema neizvesnosti u finišu. Kraj utakmice, rezultat u seriji je 2:2

104:113 - Jokić! Ovo je tačka na ovaj meč, do kraja 60 sekundi, razlika je prevelika.

104:111 - Do kraja 100 sekundi. Vezali su domaći pet poena, ali i dalje se Denver pita oko svega.

97:107 - Mogli bi Nagetsi da imaju malo više strpljenja. Nekoliko brzopletih napada, ali razlika je i poprilična, do kraja još četiri minuta. Jokić je ubacio 31 poen.

88:98 - Jokić dolazi do nova dva poena, ali na drugoj strani budi se i Gober. Nešto malo više od osam minuta do kraja meča.

85:96 - Idemo! Povratak Nikole na parket u velikom stilu, koš uz faul, a zatim i trojka i to sve za samo 20 sekundi. Jokić je na 25 poena. Pošto odbrana nije baš najbolja za Nagetse, ljutiti Meloun uzima brzo minut odmora.

Četvrta četvrtina

79:90 - Odlično! U momentima bez srpskog asa, Denver održava prednost. Zanimljivo, Jokić nije postigao nijedan poen u trećem kvartalu.

Pogledajte zakucavanje Nikole Jokića iz prvog poluvremena:

73:84 - Edvards dolazi do 33. poena. Jokić je dobio četvrtu ličnu grešku, zbog čega je morao na klupu. Minesota je u naletu, videćemo da li mogu da se potpuno vrati u meč.

66:81 - Pršti na obe strane. Sevaju trojke sa svih strana. Marej igra fantastično u nastavku meča.

58:76 - Posle tajm-auta, dve trojke za Denver. Marej i Gordon, ponovo ogromna razlika.

58:70 - Lud početak trećeg kvartala. Minesota vezuje tri trojke za jedan minut (!?), ali Denver uzvraća, pre svega, preko Mareja koji ubacuje četiri poena. Meloun odmah uzima taj-aut.

Pogledajte iz drugog ugla jedan od najluđih poteza u plej-ofu:

Treća četvrtina

Fantastični Denver na krilima magičnog Nikole Jokića ima čak 15 poena "viška" posle 24 minuta košarke. Srpski as ubacio je 19 poena, na drugoj strani Edvards je na čak 23 poena, ali uzalud, jer nema uz sebe raspoloženih saigrača.

49:64 - Neverovatno! Za oko 40 sekundi, Denver pravi seriju 8:0! Vrhunac svega je trojka Mareja s zvukom serije sa više od pola terena.

Pogledajte kako je to izgledalo:

49:56 - Edvards vezuje šest poena, tako da dolazi do 23 poena. Kakav obračun dva najbolja igrača u ovim timovima.

44:56 - Magijaaa! Jokić prvo čudesno dodaje Gordonu, a potom zakucava! Već je na 19 poena.

39:50 - Edvards takođe igra fantastično. Biće ovo veliki obračun njega i Jokića. Za sada srpski as ima prednost, kako u individualnom učinku, tako i njegov tim.

34:46 - Jokić! Kako igra srpski as! Nikola je već na 15 poena. Uživanje je gledati ovu magiju.

Odnos u poenima igrača sa klupe 7:17, to je veliko iznenađenje

26:41 - Braun i Holidej, rezervisti gostujućeg tima, odlično ulaze u meč! Čak 15 poena razlike za goste, a podsećamo, Minesota je vodila sedam razlike u prvom kvartalu.

Druga četvrtina

24:29 - Jokić poenima zatvara prvi kvartal. Uz zvuk sirene, posle magične finte, pogađa srpski as. Nikola je ubacio 11 poena za 12 minuta na parketu.

22:26 - Kakva serija za Denver! Nova trojka Džeksona! To je već 11:0 za tim iz Kolorada.

22:20 - Redži Džekson ubacuje trojku i tako odlično počinje ovaj meč. "Vukovi" traže tajm-aut.

Sjajno igra Nikola Jokić, već je na 8 poena

20:15 - Rid igra neverovatno u ovoj seriji. Otvara meč trojkom. Uzvraća sa druge strane Gordon i dolazi do 5 poena.

15:13 - Posle minuta odmora, Jokić i Marej dovede meč u egal. Nikola je iz kontakta sa Taunsom došao do novih poena.

15:9 - Edvards ima svoj šou na početku meča na opšte oduševljenje domaćih navijača. Ubacio je 9 poena za 4 minuta. Sa druge strane, Jokić je dodao još dva, pa je tako na četiri poena.

9:7 - Jokić dolazi do prvih poena, a imamo i prvu trojku za goste preko Gordona. Efikasan početak, za dva minuta čak 16 poena.

7:2 - Konli, Edvards i MekDenijels postižu pobede za domaći tim na startu meča. Sa druge strane samo Porter ubacuje dve poena za Denver.

Prva četvtina

Košarkaši Minesote u noći između nedelje i ponedeljka dočekuju Denver u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

Utakmica u "Target centru" počinje u dva časa iza ponoći po srpskom vremenu.

U prethodne tri utakmice domaći tim nije upisao nijednu pobedu, pa Minesota vodi u seriji koja se igra do četiri pobede sa 2:1.

Minesota je iznenadila u prve dve utakmice aktuelnog šampiona, da bi Denver u trećem meču pokazao od čega je sagrađen.

Četvrti meč bi mogao da bude presudan u seriji. Minesota bi trijumfom stigla na korak od plasmana u finale Zapada, dok bi se Denver drugim trijumfom potpuno vratio i prebacio momentum na svojoj strani.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track