TUGA U JAGODINI: Sahranjen tinejdžer nastradao od strujnog udara
Foto: R.R/Kurir

TUGA U JAGODINI: Sahranjen tinejdžer nastradao od strujnog udara

Crna Hronika -

JAGODINA - Zlatni dečače,plavooki anđele,oprosti svima koji su te poznavali,a nehotično su te povredili. Nismo znali da ćeš tako kratko biti sa nama.Oprosti i onima koji te nisu poznavali...deo je pisma koje je na sahrani tinejdžera Luke Jaramaza (16) pročitala njegova rođaka.

Luku su do večne kuće otpratili broijni žitelji Jagodine, prijatelji porodice i rođaci ali su najbrojniji bili njegovi školski drugovi i drugarice.

Šesnaestogodišnji Luka je stradao od strujnog udara u subotu naveče kada se popeo na vagon na sporednom koloseku Železničke stanice Jagodina.

Foto: R.R./Kurir

Zvaničnog saopštenja nema ali prema prvim saznajima dečak je stradao iz radoznalosti kada je sa krova vagona rukom dodirnuo žicu strujnog voda koji je bio pod naponom od 25 000 volti.

Luka je samo još jedna od žrtava strujnog udara na ovom mestu. Pre dve godine od strujnog udara tu je stradao devetnaestogodišnji Danijel Đordjević.

Stradanja su česta i na obližnjem pružnom prelazu a jedini preživeli koji je došao u kontakt sa visokonaponskim vodom je Uroš Vasić iz Jagodine koji je 2005.godine kao sedamnaestogodišnjak zakačio štapom za pecanje ogolelužicu. Spasen je posle tridesetak operacija.

R.R.

PRETVORIO SE U ŽIVU BUKTINJU NA PRUZI: Dečak (16) u Jagodini popeo se na vagon i uhvatio za žicu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track