SLUČAJ KANTRIMEN Tužilaštvo: Krivica Milićeva je utvrđena i dokazana!
Foto: MUP

Reakcija na svedočenje Milana Drče

SLUČAJ KANTRIMEN Tužilaštvo: Krivica Milićeva je utvrđena i dokazana!

Crna Hronika -

BEOGRAD - Treće osnovno tužilaštvo, koje je vodilo slučaj "Kantrimen" od istražnog, pa do kraja sudskog postupka, oglasilo se danas zvaničnim saopštenjem zbog svedočenja bivišeg robijaša Milana Drče, koji je navodno delio ćeliju sa osuđenim Markom Milićevim.

Podsetimo, Drča je beogradskim medijima izjavio da mu je dojučerašnji cimer iz ćelije Milićev, kazao da je preuzeo krivicu za izazivanje nesreće na Brankovom mostu u kojoj je poginuo Luka Jovanović. Drča je tvrdio da mu je Milićev kazao da je nesreću skrivila žena jednog poznatog biznismena koja je i vozila "kantrimen", a da je on priznao krivicu u zamenu za pola miliona evra.

Portparol Trećeg osnovnog tužilaštva Ivan Marković izjavio je da prenošenje izjava jednog zatvorenika o tome šta mu je rekao drugi zatvorenik nepotrebno stvara sumnju javnosti u rad policije i pravosuđa, a ima za posledicu pokušaj skidanja krivice sa nekog čija je krivica utvrđena.

- Osuđeni Milićev nije sam preuzeo krivicu za ono što je uradio, već je policija danonoćnim operativnim radom došla do Milićeva kao izvršioca krivičnog dela, što je tužilaštvo uspešno i dokazalo. Priča plasirana medijima je netačna od samog početka, gde se navodi da je u pitanju vozilo crvene boje. Utvrđeno je da je upravo osuđeni Milićev vozio ovo vozilo u više navrata pre same nesreće, a da je u pitanju vozilo boje bele kafe sa crnim krovom. To su potvrdili i svi svedoci u postupku, između ostalih i svedok koji nije učestvovao u događaju, taksista Šutanovac Željko. Kretanje osuđenog Milićeva potvrđeno je, osim izjavama svedoka, i listingom mobilnog telefona, a što je u potpunoj suprotnosti sa lažnom verzijom događaja - kazao je danas Marković.

Treće osnovno tužilaštvo napominje i to da ukoliko bilo ko poseduje neka saznanja da je još neko učestvovao u ovoj saobraćajnoj nesreći neka tužilaštvu takva saznanja i dostavi, a tužilaštvo će nakon analize proceniti da li se radi o ozbiljnim navodima, u kom slučaju će izvršiti odgovarajuće provere.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track