SIN NAŠEG SLAVNOG KOŠARKAŠA OPET IZA REŠETAKA: Ubio zbog Ksenije Pajčin, dilovao drogu, a sada pao sa Pink Panterima
Foto: Privatna Arhiva

zavidna kriminalna biografija

SIN NAŠEG SLAVNOG KOŠARKAŠA OPET IZA REŠETAKA: Ubio zbog Ksenije Pajčin, dilovao drogu, a sada pao sa Pink Panterima

Crna Hronika -

Zvezdan Slavnić osumnjičen da je u Austriji kao član zloglasne bande opljačkao zlataru, a u Srbiji odležao kazne zatvora zbog ubistva i trgovine drogom

BEOGRAD - Zvezdan Slavnić (40), sin slavnog košarkaša Zorana Moke Slavnića, koji je uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u pljački zlatare u Austriji, svojoj kriminalnoj biografiji tako je ubistvu i trgovini drogom pridodao i učešće u ozloglašenoj bandi „Pink Panter“.

Mlađi Slavnić je osuđivan u Srbiji zbog ubistva Olivera Jovanovića 1998, kao i 2010. zbog trgovine narkoticima. On je višegodišnje kazne odležao je u KPZ Valjevo i Sremska Mitrovica, a pre četiri godine je izašao na slobodu.

foto: Marina Lopičić

Filmska pljačka

- Policija sumnjiči Zvezdana Slavnića da je sa još trojicom muškaraca opljačkao zlataru u Austriji i odneo plen vredan 1,3 miliona evra. Među ukradenim predmetima našli su se vredni satovi i nakit - objašnjava naš sagovornik upućen u slučaj.

Navodno, Zvezdan i njegovi saučesnici operisali su kao deo bande „Pink Panter“, a uhapšeni su dok su se skrivali u šteku u Nemačkoj.

- U akciji su učestvovali Interpol, Evropol, kao i srpska policija, koja je pomagala austrijskoj i nemačkoj policiji. Neki operativci su čak bili poslati u inostranstvo - kaže naš sagovornik.

Kako nezvanično saznajemo, dalja istraga će utvrditi da li je ova zlatara bila jedina koja se našla na meti „pink pantera“ ili su srpski lopovi operisali i po drugim juvelirnicama.

Serija incidenata

Zvezdan Slavnić iz zatvora je izašao pre četiri godine. U KPZ Sremska Mitrovica odslužio je skoro trogodišnju kaznu zbog trgovine narkoticima, nakon što je kod njega pronađeno 150 grama heroina. Uhapšen je 2008. i mediji su tada navodili da je član beogradsko-kruševačkog klana. U martu 1998. u klubu „Četiri sobe“ upucao je Olivera Jovanovića, koji je preminuo posle 12 dana, a navodni motiv pucnjave je bila svađa oko Ksenije Pajčin, Zvezdanove tadašnje devojke. Zbog toga je osuđen na devet i po godina, ali je nakon osam godina amnestiran. Tokom slobodnog vikenda 2002. izazvao je incident jer je udario vlasnika jednog restorana. Protiv njega je prošle godine podneta krivična prijava zbog napada na policajce i uznemiravanja, pošto ga je komšinica prijavila zbog psa.

foto: Nebojša Mandić

Moka Slavnić

HVALA, PRIJATNO

Kurir je juče kontaktirao sa Zoranom Mokom Slavnićem kako bi proverio informaciju o hapšenju njegovog sina koja se pojavila u medijima. Međutim, gospodin Slavnić je samo saslušao naše pitanje i ljubazno se zahvalio. - Hvala, prijatno - rekao je nekadašnji košarkaš i prekinuo vezu.

Kurir / Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MUNJEVITA AKCIJA POLICIJE NA NOVOM BEOGRADU: 12 osoba uhapšeno ispred restorana Durmitor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track