MALOLETNICI STRADALI U VRANJU: Iskrali se iz kuće, uzeli auto, pa sleteli s puta i udarili u stub
Foto: T.S.

Kobna vožnja

MALOLETNICI STRADALI U VRANJU: Iskrali se iz kuće, uzeli auto, pa sleteli s puta i udarili u stub

Crna Hronika -

Pavle Dončić (14) izgubio je život kad je automobil kojim je upravljao njegov vršnjak sleteo s puta i udario u stub, vozač i još jedan putnik teško povređeni

VRANJE - Pavle Dončić (14) iz Vranja poginuo je kad je automobil kojim je upravljao njegov vršnjak sleteo s puta. Dečak je preminuo na licu mesta, dok su vozač i još jedan putnik teško povređeni.

Tragedija se dogodila u četvrtak ujutro u Pržarskoj ulici u Vranju. „Audi 80“ vranjskih tablica, kojim je upravljao vršnjak nastradalog, kretao se iz pravca Vlasa prema Vranju.

foto: T.S.

Prevrnuli se na bok

- Vozilo je skrenulo na levu stranu kolovoza i udarilo u betonski stub, a zatim u metalnu ogradu. Od siline udarca vozilo se prevrnulo na bok. Od zadobijenih povreda maloletnik je preminuo na licu mesta, a vozač i još jedan putnik, takođe 14-godišnjaci, zadobili su teže povrede. Vozač je zbrinut u bolnici u Vranju, dok je drugi povređeni prebačen u Niš. Kako saznajemo, 14-godišnjaci su se te noći bez znanja roditelja iskrali iz kuće i uzeli auto koji je pripadao jednom od očeva trojice dečaka.

Radmilo Dončić (42), otac stradalog dečaka, kaže za Kurir da mu je juče ujutro policija saopštila tužnu vest.

- Moj sin se vratio iz grada i rekao mi da ide da spava kod druga. Otišao je, nisam ni slutio šta će da urade. Bila su njih trojica zajedno, a uzeli su automobil od oca jednog od njih koji je vojno lice i nije bio kod kuće. Policija mi je rekla da se dogodio udes i da su ta dvojica povređena. Kada sam ih pitao za mog Pavla, samo su slegli ramenima - priča očajni Radmilo, veterinar po struci, koji ima još mlađeg sina Petra (11) i stariju ćerku Anđeliju (19).

Druželjubiv i umiljat

Ona kaže da je njegov sin bio druželjubiv i umiljat.

- Bio je nestašan, ali iskren. Plašio sam se da mu se nešto ne desi koliko je bio umiljat. I dogodila se tragedija - kaže naš sagovornik.

U ulici gde je nastradali dečak živeo muk i neverica.

- Bio je izuzetno živo i radoznalo dete. Ovo je strašna tragedija - pričaju komšije.

foto: T.S.

Reakcije na društvenim mrežama

VOZAČ HTEO DA POBEGNE?

Devojka koja se na društvenim mrežama predstavila kao Ivona opisala je kako se dogodila nesreća.

- Ti momci su se kretali velikom brzinom i ušli su u krivinu kad se dogodila nesreća. Moji prijatelji su pokušali da pomognu jednom od putnika, ali bilo je prekasno. Veoma je teško kada se nađeš na tom mestu prvi i vidiš sve to - napisala je ona i obratila se imenom maloletnom vozaču slupanih kola:

- Tebe da je sramota jer si hteo da pobegneš!

Kurir / Tanja Stamenković

Foto: T.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track