STANARI O HAPŠENJU UBICE POŠTARA: Srećko sada može da počiva u miru!
Foto: Shutterstock, Printscreen

ODAHNULI

STANARI O HAPŠENJU UBICE POŠTARA: Srećko sada može da počiva u miru!

Crna Hronika -

Teško mi je kad se opet svega setim, ali mi je i drago što je ubistvo rešeno jer je Sreten bio predivan čovek, kaže žena koja je preko video-nadzora videla kad je poštar Anđelković ubijen 2002. godine u Prvomajskoj ulici u Zemunu

BEOGRAD - Stanari zgrade u Prvomajskoj 2 u Zemunu, u kojoj je pre 15 godina ubijen poštar Sreten Anđelković (54), kažu da su nakon hapšenja ubice Milana D. (59) konačno odahnuli. Oni ističu da su se pomirili sa činjenicom da će zločin u njihovoj zgradi ostati nerasvetljen, zbog čega ih je vest o otkrivanju zločinca gotovo šokirala!

Podsetimo, Anđelković je ubijen u decembru 2002. dok je raznosio penzije. Napadač mu je ispalio metak u vrat i leđa i oteo torbu sa 232.000 dinara. Očevidac zločina, stanarka koja je na nadzornim kamerama videla Anđelkovićevo ubistvo, prisetila se u razgovoru za Kurir kobnog dana.

Skuvala mu kafu

- Srećko je tog dana trebalo da pije kafu kod mene, pa sam je zakuvala. Videla sam kako stavlja račune infostana u sandučiće i pomislila zašto se ne popne gore da prvo popijemo kafu, pa da podeli i penzije. Onda sam ugledala kako mu neko prilazi i puca. U sekundi sam se odsekla - priča komšinica, koja je zamolila da joj ne objavljujemo ime.

Ona dodaje da je strčala niz stepenice, a da se kraj smrtno ranjenog poštara već nalazila jedna stanarka zgrade koja je pokušala da mu da prvu pomoć.

- Nažalost, naš Srećko je već bio umro. Taj događaj me je toliko potresao da sam se nakon toga i razbolela. Kroz kuću mi je prošlo mnogo policije, ali do danas nisam verovala da će taj zločin biti rešen. Teško mi je kad se opet svega setim, ali mi je i drago što je ubistvo rešeno jer je Srećko bio predivan čovek. Sad može konačno da počiva u miru - kaže naša sagovornica.

Komšinica dodaje da su nakon Anđelkovićeve smrti u zgradi palili kandilo 40 dana.

- Moj suprug je držao govor na sahrani. Svi iz zgrade smo otišli na pogreb jer je on bio naš poštar od 1979, kada smo se uselili. Kada je prošlo 40 dana, Srećkova supruga je došla, mi smo joj predali sveće, ulje i čašu koju smo mu namenili, ali je, nažalost, više nisam videla - priča stanarka zgrade iz Prvomajske.

Ubicu odali otisci

Kako kaže, nakon monstruoznog zločina dugo je živela u strahu.

- Bila sam očevidac ubistva, plašila sam se za sebe. Ali sada smo svi odahnuli. Taj divan čovek ubijen je mučki, na radnom mestu, dok je zarađivao hleb za svoju decu i porodicu - zaključila je naša sagovornica.

Podsetimo, Milan D. (59) uhapšen je i saslušan u tužilaštvu. Navodno, u policiji je negirao zločin, dok se u tužilaštvu branio ćutanjem. Prema nezvaničnim informacijama, njega su odali otisci koje je ostavio na mestu zločina.

Stanarka

ŽIVELI SMO U STRAHU TADA

Zagorka Aćimović, jedna od stanara u Prvomajskoj 2, kaže da su u periodu kada je Anđelković ubijen u ulici imali mnogo napada i krađa.

- To je bio veoma tužan period za sve nas. Živeli smo u strahu nakon Srećkove smrti. Sećam se da sam sa sinom naišla dok je policija radila uviđaj, ta grozna slika mi i danas ne izlazi iz glave - rekla je Aćimovićeva i dodala da joj je drago što je ubistvo omiljenog poštara rešeno.

Kurir / Jelena Ivić

Foto: Shutterstock, Printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Svekrva ubijene pevačice zapretila ukućanima: Ako progovorim gotovi ste!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja