(VIDEO) RENT-A-HULIGANI! HRVATI OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE NEREDA NA VEČITOM DERBIJU U TUŽILAŠTVU: Preti im 12 godina robije?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

ORGANIZOVANA EKIPA

(VIDEO) RENT-A-HULIGANI! HRVATI OSUMNJIČENI ZA IZAZIVANJE NEREDA NA VEČITOM DERBIJU U TUŽILAŠTVU: Preti im 12 godina robije?

Crna Hronika -

BEGRAD - Hrvati osumnjičeni za izazivanje nereda na 156. Večitom derbiju dovode se u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Za delo koje im se stavlja na teret zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, jer je reč o organizovanoj ekipi.

Pripadnici UKP su u četvrtak usred dana upali u hotel Zira u Ruzveltovoj, i tom prilikom su uhapsili navijače iz Hrvatske koji su došli u hotel sa krvavim glavama i vidljivim povradama posle utakmice.

Podsetimo, na snimku koji je Kurir ekskluzivno emitivao možete čuti da policajcu na pitanje, odakle je, odgovara da je iz Splita.

Policijskog službenika to je očito zaprepastilo pa je, u neverici otkud Splićanin u navijačkom okršaju na beogradskom derbiju, ponovio pitanje. Kada je opet dobio isti odgovor i dalje je bio vidno iznenađen.

Prema poslednjim informacijama, tokom opšte tuče na Partizanovom "jugu" privedeno je 26 osoba među njima su bili Hrvati, Bugari, Rusi i Grci, a povređeno je 18 navijača.

Nakon incidenta i vesti da su u navijačkom okršaju učestvovali Hrvati, oglasili su se i iz Ministarstva spoljnih i evropskih poslova Hrvatske

"Ambasada Republike Hrvatske u Beogradu u stalnom je kontaktu s nadležnim telima Republike Srbije, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova će, u skladu sa svojim ovlašćenjima i mogućnostima, te ukoliko hrvatski državljani to i zatraže, pružiti svu potrebnu konzularnu pomoć u cilju zaštite hrvatskih državljana", navodi se u saopštenju koje je u četvrtak objavilo ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske.

(Kurir.rs/Foto:Beta/Branislav Božić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT! HULIGANI VAZNIJI OD SPORTISTA, DOKLE?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track