IZREŠETAN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Filip Korać saslušan zbog ubistva Saleta Mutavog
Foto: Aleksandar Jovanović, Saša Pavlić

Istraga o ubistvu

IZREŠETAN VOĐA NAVIJAČA PARTIZANA: Filip Korać saslušan zbog ubistva Saleta Mutavog

Crna Hronika -

Prijatelj i saradnik Luke Bojovića dao je izjavu u policiji u svojstvu građanina, nakon čega je pušten. Protiv Koraća nije podneta krivična prijava

Filip Korać (37), prijatelj i saradnik Luke Bojovića, saslušan je u policiji u okviru istrage o ubistvu vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića (29), zvanog Sale Mutavi.

Kako Kurir saznaje, Korać se odazvao pozivu policije i iskaz je u svojstvu građanina davao duže od sat vremena. On je, kako naš izvor otkriva, odgovarao na pitanja policijskih inspektora vezana za ubistvo koje se dogodilo u oktobru prošle godine.

Pucali iz „škorpiona“

- Jedan od pravaca istrage išao je i u smeru navodnog sukoba koji su Stanković i Korać imali pre ubistva. Zbog toga je on pozvan na informativni razgovor, ali nije zadržan niti je protiv njega podneta krivična prijava - otkriva izvor Kurira.

Da je Korać saslušavan u policiji, za Kurir je potvrdio i njegov zastupnik, advokat Dragoslav Ognjanović.

- On je dao izjavu pre oko mesec dana. Bio je pozvan u MUP i uredno se odazvao - rekao je Ognjanović.

Pojedini mediji su posle Stankovićevog ubistva pisali da se on prethodno sukobio s Koraćem. Prema istim navodima, ubijeni je tada čak udario šamar prijatelju Luke Bojovića. Izvor iz istrage za Kurir otkriva da je tokom pretkrivičnog postupka, koji je i dalje u toku, saslušano nekoliko desetina ljudi, ali da zasad ubica nije uhapšen.

- Neki od privedenih išli su i na poligrafsko testiranje. Određeni pomaci postoje, istraga se nastavlja i očekujemo rezultate - dodaje on.

foto: Damir Dervišagić

Nerešeno ubistvo

Aleksandar Stanković, podsetimo, ubijen je 13. oktobra prošle godine na uglu Bačvanske ulice i Ulice gospodara Vučića, u blizini Centralnog zatvora. Istražitelji sumnjaju da su Stankovića u blizini teretane u koju je išao čekala dva napadača. Kada je ulazio u „audi“, na njega je najverovatnije pucano iz „škorpiona“ s prigušivačem. U pucnjavi, koja se dogodila oko 21 sat, teško je ranjen i M. Đ., koji je ranije bio zaposlen kao zatvorski stražar u Ministarstvu pravde, a u trenutku napada bio je navodno u obezbeđenju Stankovića. On je preživeo napad i oporavio se.

- Prva privođenja i saslušanja počela su iste noći. Neki od saslušanih bili su čak i zadržani u policijskom pritvoru, ali su posle provera pušteni na slobodu. Za ubicama i naručiocima i dalje se traga - kaže naš izvor.

Podsetimo, posle brutalnog ubistva spekulisalo se da je Stanković nastradao u ratu zaraćenih crnogorskih klanova, „kavačkog“ i „škaljarskog“. Prema pisanju medija, sukob je nastao posle nestanka tovara od 300 kilograma kokaina i u međusobnom ratu, koji i dalje traje, do sada je nastradalo više od 20 ljudi.

Stanković je 2013. godine pravosnažno osuđen zbog trgovine drogom, ali je nakon presude, kako je objavio Krik, čak 12 puta uspeo da odloži odlazak na robiju.

Pismo

ODBACIO OPTUŽBE

Filipa Koraća, prijatelja Luke Bojovića, pojedini mediji označili su kao organizatora nereda na tribinama tokom odigravanja 156. derbija između Crvene zvezde i Partizana. Korać je, međutim, redakciji Kurira dostavio pismo u kom je naveo da on nema nikakve veze s tim događajima.

Kurir / Jelena Spasić

Foto: Aleksandar Jovanović, Saša Pavlić, Damir Dervišagić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI! OVK ĆE PONOVO UBIJATI SRBE?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track