AFERA VAKCINE Optuženi: Sve smo radili po zakonu!
Foto: Zorana Jevtic

Suđenje Smiljki Mileusnić Adžić

AFERA VAKCINE Optuženi: Sve smo radili po zakonu!

Crna Hronika -
"Jugohemija farmacija“ je na cenu vakcina dodala samo svoju maržu, koja ni po jednom zakonu nije zabranjena, navela je Mileusnićeva

BEOGRAD - Smiljka Mileusnić Adžić, sestra Milke Forcan, negirala je navode optužnice o spornoj nabavci vakcina 2009. tokom pandemije svinjskog gripa, kad je državni budžet oštećen za 132 miliona dinara.Mileusnićeva je istakla da je tada bila generalni direktor kompanije „Jugohemija“ i da je sve što je preduzela bilo u skladu sa zakonom, da nije naneta šteta državi, niti stečena protivpravna korist.- „Jugohemija farmacija“ je na cenu vakcina dodala samo svoju maržu, koja ni po jednom zakonu nije zabranjena - navela je Mileusnićeva. Ona je dodala da smatra da je prvooptužena Svetlana Vukajlović, bivša direktorka RZZO, učinila sve da zaštiti interese države.

Prvooptužena... Vukajlović
Prvooptužena... Vukajlović

Odbranu je izneo i optuženi Vladimir Gravara, tadašnji direktor „Jugohemija farmacije“, koji je takođe negirao krivicu.- Ne znam zašto sam proveo bezmalo šest meseci u pritvoru. Deca su mi još istraumirana jer sam uhapšen pred njima - naveo je Gravara. (J. I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja