BURNA NOĆ U NOVOM SADU: Nasilnici dva puta napali policijsku patrolu!
Foto: Kurir

U razmaku od dva sata

BURNA NOĆ U NOVOM SADU: Nasilnici dva puta napali policijsku patrolu!

Crna Hronika -
Prvi incident se dogodio kada je patrola došla da spreči tuču, kada je jedan od učesnika psenicom udario policjca u glavu, dok u drugom slučaju devojka koja je bila u društvu mladića koga je zaustavila saobraćajna policija narnula na jednog saobraćajca

NOVI SAD – U Novom Sadu, samo u razmaku od dva sata napadnute su dve patrole policije.

Prvi incident se dogodio dva sata posle ponoći, a drugi oko četiri sata ujutru.

- Patrola policije je uočila tuču u ulici Laze Teleckog, između dve mlađe osobe. Kada su videli patrolu prekinuli su tuču. Jedan od njih, za koga se kasnije utvrdilo da se radi o L.V. (25) iz Novog Sada, utrčava u jedan ugostiteljski objekat, sa pogrdnim rečima obraća se policajcu i udara ga dva puta u glavu –kaže izvor Kurira.

Drugi napad na policajca dogodio se oko četiri sata ujutru, kada je saobraćajac u redovnoj kontroli zaustavio automobile.

- Dečko tada počinje sa vređanjem “Šta hoćete pi... pandurske”. Dok policajac razgovara lepo sa njim, na njega nasrće devojka koja je bila sa mladićem – dodaje naš izvor.

Predsednik Strukovnog udruženja policije “dr Rudolf Arčibald Rajs”,Nenad Ljubišić, kaže da negativna pojava napada i ometanja policijskih sluzbenika kao i drugih drzavnih sluzbenika, samo je odraz sveukupnog loseg stanja u državi.

- S obzirom da policija predstavlja državu, neophodno je da sama država odlučnije i efikasnije stane u zaštitu svojih službenika. Blaga kaznena politika, pored politizacije policije u mnogome doprinosi sve češćim i bahatim ponašanjima pojedinaca. Neophodno je jasno napraviti granicu između društveno ne prihvatljivog ponašanja pojedinaca i zaštiti ličnu imovinsku sigurnost svih građana, a da bi se to postiglo neophodno je izvršiti istinske reforme, kako policije tako i pravosuđa – kaže Ljubišić, dodajući da samo zaštićeni policijski službenici će moći da zaštite ličnu i imovinsku sigurnost građana.

S.S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track