FILMSKA PRIČA: Ranjen savladao pljačkaša komšiju mlađeg 50 godina!
Foto: Aleksandar Davinić

Drama u selu Pertat kod Lebana

FILMSKA PRIČA: Ranjen savladao pljačkaša komšiju mlađeg 50 godina!

Crna Hronika -
Milorad Janošević (75) pola sata se borio sa provalnikom, komšijom Vladicom I. (25). Posle rvanja, razmene udaraca i pucnjave obojica ranjena

LEBANE - Milorad Janošević (75) iz Pertata kod Lebana uspeo je da se nakon polučasovne drame i borbe za život odbrani od maskiranog razbojnika koji mu je upao u kuću, a za kojeg se kasnije ispostavilo da je njegov komšija Vladica I. (25)! Posle rvanja, razmene teških udaraca i tuče, koja se završila pucnjavom, Milorad je ranjen u rame, a 50 godina mlađi Vladica u koleno.Isključio strujuVladica I. se u noći između srede i četvrtka došunjao kroz šiblje i voćnjak do kuće Milorada Janoševića da ga ne bi snimile bezbednosne kamere na okolnim kućama.- Otvorio je vratanca na ormariću strujomera i isključio struju, a potom sa fantomkom i rukavicama pokušao da uđe u kuću preko kuhinje. Nije mogao, pa je pokušao da razvali vrata. Očigledno da nije znao da je Milorad, čija je kuća zbog njegovog čestog boravka sa suprugom u inostranstvu obijana i pljačkana, tog trenutka spavao u sobi - kaže naš izvor iz istrage.Provalnik je udarao pesnicom o vrata da bi ih razvalio. U tom trenutku, Milorad je otvorio vrata i dobio udarac, a onda uhvatio maskiranog napadača za ruke i pokušao da mu skine fantomku.- Nastala je neopisiva borba na život i smrt - ispričao je Janošević policajcima.U tom metežu potpuno su razvalili ulazna vrata. U jednom trenutku Milorad je uspeo da skine napadaču fantomku s glave i tom prilikom ga izgrebe po licu. Potom je usledio protivudarac ciglom, a onda su obojica pala preko ograde i nastavila u bašti da se rvu i udaraju čime su stigli. Dok je trajala borba u bašti, odjeknuli su pucnji. Milorad je, kako je izjavio, pokušao da otme pištolj Vladici, ali je on opalio nekoliko puta.- Osetio sam strašan bol u levom ramenu i ruci i za trenutak sam pustio napadača, koji je hramljući nestao u mraku - ispričao je Milorad.

Prvi pomogao Miloradu... Rođak Novica
Prvi pomogao Miloradu... Rođak Novica

Pucnjavu i zapomaganje su čuli rođaci i komšije, koji su odmah pritekli u pomoć.- Odmah smo došli, deda je bio sav u krvi. Nismo mogli da krenemo za napadačem jer je Milorad dosta krvario, pa smo odmah krenuli kod lekara u Leskovac - priča unuk Nenad.Na udaru lopovaRanjeni Vladica je nekako došao do raskrsnice gde se nalazi njegova kuća. Tu je pao, ali su brzo pozvali Hitnu pomoć, pa je prebačen u bolnicu.Miloradov rođak kaže da je, kada je čuo galamu i pucnje, odmah istrčao da pomogne.- Bio je sav krvav, ne znam kako je uspeo da se izbori sa toliko mlađim i snažnijim napadačem. Milorad je inače stalno na udaru lopova. Svi dolaze iz pravca bašte. Kriju se u žbunju i kroz voćnjak - objašnjava rođak Novica.U leskovačkoj bolnici na odeljenju ortopedije, gde su smešteni i Vladica i Milorad, rekli su nam da su obojica van životne opasnosti.(A. D.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track