(VIDEO) EKSKLUZIVNO KURIR OTKRIVA: Ovaj čovek je ispisao grafite mržnje na kući Saše Mirkovića
Foto: Printskrin

Pretnje smrću

(VIDEO) EKSKLUZIVNO KURIR OTKRIVA: Ovaj čovek je ispisao grafite mržnje na kući Saše Mirkovića

Crna Hronika -
Sigurnosna kamera zabeležila je trenutka kada mlađi muškarac u plavoj jakni sa kapuljačom na glavi prišao kući Saše Mirkovića i ispisao grafit mržnje Smrt SNS
1 / 5 Foto: Printskrin

BEOGRAD – Sigurnosne kamere sa kuće Saše Mirkovića snimile su muškarca, koji je pre četiri dana na zidu njegove kuće ispisao grafite mržnje crnim auto lakom “ SMRT SNS”.

Slike sa sigurnosnih kamera do kojih je Kurir došao pokazuju kako nepoznati muškarac u plavoj jakni sa kapuljačom na glavi prolazi ispred kuće, a zatim ispisuje grafite mržnje "SMRT SNS" i beži u nepoznatom pravcu.

http://www.youtube.com/watch?v=U_5nV0gngkw

Pomenuti incident se dogodio u prošlu sredu uveče oko 21 čas. Ceo slučaj ispisivanja grafita mržnje prijavljen je policiji koja je izvršila uviđaj i pokrenula istragu.

Inače ovo je drugi napad na Sašu Mirkovića, na čiju kuću je u novogodišnjoj noći 2012. godine bačena bomba, a počinioci ovog dela i dalje nisu pronađeni.

Zaštitnik građana Saša Janković najoštrije je posle ovog incidenta osudio ispisivanje pretećih grafita mržnje na kući narodnog poslanika Saše Mirkovića.

- Pozivi na smrt upućeni bilo kojoj političkoj partiji, u ovom slučaju Srpskoj naprednoj stranci, odnosno njenim pripadnicima, sramni su, kažnjivi, ugrožavaju ljude i podrivaju osnov demokratskog uređenja - istakao je Janković i dodao da počinioci takvih dela, ukazao je on, moraju biti identifikovani i sankcionisani, ali se istovremeno mora delovati i preventivno.

Ispisivanje grafita mržnje osudio je i šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić, koji kaže da se čuo s Mirkovićem.

- Izražavam zabrinutost za njegovu bezbednost - rekao je Babić.

http://www.youtube.com/watch?v=ZqpPiTNlC9U

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja