HAPŠENJE GLAVAŠA: Slavonski monstrum u ćeliji štrajkuje glađu
Foto: Beta

Iza rešetaka

HAPŠENJE GLAVAŠA: Slavonski monstrum u ćeliji štrajkuje glađu

Crna Hronika -
Ovo je šesti put da me hapse, ovakva vlast je sramota za hrvatski narod, poručio osuđeni ratni zločinac pre hapšenja

ZAGREB - Policija je juče uhapsila Branimira Glavaša, osuđenog za ratne zločine nad srpskim civilima u slučajevima „garaža“ i „selotejp“.

„Slavonski monstrum“ sproveden je u zatvor Remetinec nakon odluke Vrhovnog suda da bude u istražnom zatvoru do okončanja postupka koji se vodi protiv njega.- Ovo je šesti put da me hapsi hrvatsko pravosuđe i još jedan presedan u političko-pravosudnom progonu koji traje 10 godina - rekao je Glavaš ljudima koji su došli da mu pruže podršku.Borba- Kako sam i rekao kad sam se vratio u Hrvatsku, ne odustajem od borbe za dokazivanje svoje nevinosti i pred ovakvim politički instrumentalizovanim pravosuđem zbog svoje porodice, svih građana Osijeka, Slavonije i Baranje i svih koji su učestvovali u pravednom Domovinskom ratu, kojim je stvorena i odbranjena Hrvatska - kaže Glavaš.Najavio je da će pravnu bitku nastaviti njegovi branioci, političku HDSSB, a da njemu preostaje jedini način borbe i protesta protiv kontinuiranog kršenja građanskih i ljudskih prava, a to je štrajk glađu, koji počinje odmah, u trenutku šestog hapšenja.- Pozivamo građane da nam se pridruže, jer ovakva vlast je teška sramota za hrvatski narod, koji tako nešto ne zaslužuje - rekao je pre nego što ga je policija odvela.Dobra odlukaPredsednik Koalicije udruženja izbeglica Miodrag Linta pozdravio je odluku Vrhovnog suda Hrvatske da Glavaša vrati u istražni zatvor.„U slučaju Branimira Glavaša pravda će biti zadovoljena kada sud donese pravosnažnu i adekvatnu presudu“, navodi Linta u saopštenju.On očekuje da Vrhovni sud Hrvatske Glavašu izrekne maksimalnu kaznu predviđenu zakonom, a to je 20 godina.- Sve drugo bilo bi ruganje pravdi i još jedan dokaz da Hrvatska štiti ratne zločince - smatra Linta.

O procesu- Glavaš tokom rata u Hrvatskoj bio komandant odbrane Osijeka- Postupak protiv Glavaša pokrenut 2006. - Nepravosnažno osuđen na 10 godina zatvora 8. maja 2009.- Vrhovni sud mu kaznu smanjio na osam godina- Ustavni sud 12. januara 2015. ukinuo presudu Vrhovnog suda- U Mostarskom zatvoru bio četiri godine, a godinu i četiri meseca u Sarajevu i Zenici

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track