KRIVIČNA PROTIV 20 POLICAJACA: Osumnjičeni da su izazvali štetu od 100.000.000 dinara!
Foto: Beta/Ilustracija

Doveli do zastarelosti 13.956 naredbi

KRIVIČNA PROTIV 20 POLICAJACA: Osumnjičeni da su izazvali štetu od 100.000.000 dinara!

Crna Hronika -
Sumnja se da oni od 2012. do kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje počinilaca prekršaja radi zamene izrečenih novčanih kazni u kaznu zatvora

BEOGRAD - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora unutrašnje kontrole policije, podneli su krivične prijave protiv 20 policijskih službenika iz Šapca i Loznice zbog sumnje da su nesavesnim radom u službi naneli štetu budžet Srbije za više od 100 miliona dinara, saopštilo je danas iz Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Sumnja se da oni od 2012. do kraja 2014. godine nisu postupali po naredbama prekršajnih sudova u Šapcu i Loznici za dovođenje počinilaca prekršaja radi zamene izrečenih novčanih kazni u kaznu zatvora.

Na taj način, propuštajući mere i radnje koje su bili dužni da preduzmu, osumnjičeni su prouzrokovali nastupanje apsolutne zastarelosti za 13.956 naredbi i nemogućnosti izvršenja donetih pravosnažnih odluka, čime je naneta šteta budžetu Srbije za 101.014.550,00 dinara, navodi se u saopštenju MUP-a.

U saradnji sa osnovnim javnim tužilaštvima u Šapcu i Loznici, krivične prijave podnete su protiv policijskih službenika Policijske uprave u Šapcu, Policijske ispostave Šabac i Policijske ispostave Loznica.Sektor unutrašnje kontrole policije nastavlja sa daljim proverama u drugim policijskim upravama u vezi sa nepostupanjem po naredbama prekršajnih sudova, saopštio je MUP.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track