KRVAVO UBISTVO U ISTRI: Sezonski konobar izbo kolegu, sakrio nož pa se vratio na mesto ubistva
Foto: Profimedia

Zločin najavio statusom na fejsbuku

KRVAVO UBISTVO U ISTRI: Sezonski konobar izbo kolegu, sakrio nož pa se vratio na mesto ubistva

Crna Hronika -
Nesuđeni sveštenik Ante Memić koji je radio kao sezonski konobar pijan na ulici do smrti izbog svog kolegu, a drugog isekao. Memić je zatim otrčao d svog stana i nož sakrio u frižider, a zatim se vratio na mesto ubistva kao posmatrač

PULA - Sezonski konobar Ante Memić (23) iz Ivanjske pored Bjelovara, pijan je u sredu, u zoru ubio je s dva uboda nožem Požežanina Marija Šarčevića (28) u Novigradskoj ulici Murve, a po ruci je isekao Šarčevićevog prijatelja Koprivničanca Ivana Ferenčića(20).

Ubica je imao gotovo dva promila alkohola u krvi i odlučio se na okršaj kuhinjskim nožem jer noževima, kako sam tvrdi na sopstvenom Fejsbuk profilu, “završavaju današnja kriva prijateljstva”.

Istražni sudija odredio je ubici mesec dana pritvora zbog opasnosti da bi mogao ponoviti krivično delo i uticati na svedoke.Naime nekoliko sati pre ubistva Šarčević i Ferenčić proveli su veče u klubu Element. Po izlasku na ulicu oko pet sati ujutro sreli su Memića, bivšeg kolegu iz Lagune Novigrad.

Nedugo zatim, žestoko su se posvađali i potukli. Mario je pao na tlo i udario glavom od beton, a Memić je otrčao kući i ubrzo vratio s kuhinjskim nožem kojim je ubo Marija u prsa i u rame. Posekao je i Ivana i pobegao u stan, oprao nož i sakrio ga u frižider, a zatim se vratio na mesto zločina gdje su lekari Hitne pružali pomoć izbodenom Šarčeviću.

Memićevi rođaci ostali su šoku zbog njegovog hapšenja, posebice sveštenik iz njegova rodnog mesta s obzirom na to da je Ante želio postati svešenik. Za stručnjake on ima sadističku crtu.O pokojnom mladiću svi imaju reči hvale. Bio je omiljen u društvu i planirao je ove godine osnovati porodicu.

( Jutarnji list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track