NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM: Kolašinska grupa za iznudu dobila od 3-5 godina robije
Foto: Marina Lopičić

Presudu potvrdio Specijalni sud

NAGODILI SE SA TUŽILAŠTVOM: Kolašinska grupa za iznudu dobila od 3-5 godina robije

Crna Hronika -

BEOGRAD - Miroslav Rakočević (38) iz Kolašina nagodio se sa srpskim tužilaštvom za organizovani kriminal da za kaznu od pet godina zatvora prizna da je organizovao grupu koja je u Srbiji iznuđivala novac od poslovnih ljudi u Beogradu, a taj sporazum je presudom potvrdio Specijalni sud, saopšteno je danas iz tužilaštva.

Rakočeviću je pored zatvorske kazne na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela, izrečena i mera proterivanja stranaca iz Srbije od šest godina.

Osim s njim tužilaštvo je zaključilo sporazume o priznanju krivičnog dela iznude i sa Ljubišom Bulatovićem, Mihajlom Radnićem i Veselinom Vasićem.

Na osnovu sporazuma sa tužilaštvom, sudija za prethodni postupak doneo je presude kojima je Bulatović osuđen na četiri i po godine zatvora, Radnić na četiri, a Vasić na tri godine zatvora.

Mera proterivanja stranaca sa teritorije Srbije od šest godina izrečena je i Bulatoviću i Radniću s obzirom da nisu državljani Srbije.

Ova četvorka je uhapšena u septembru prošle godine nakon što je od Beograđanina Nenada V. (41) iznudila 50.000 evra u TC „Ušće”.

Mediji su pisali tada da je Vasić prikupio podatke o Nenadu V, kao i da je inače po nalogu Rakočevića bio zadužen da prikuplja informacije o osobama koje će grupa reketirati.

Rakocevic i drugi clanovi grupe se terete da su Nenadu V. upućivali više pretnji da će pretući njega i članove porodice, a kasnije i da će ih ubiti ako im ne da 50.000 evra. Nenad V. je zbog toga napustio Beograd. Posle više pretnji i pregovora pristali su na 30.000 evra, koliko im je Nenad V. dao.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track