NARKO RAT ZA NOVI SAD Obračuni kriminalaca iz Crne Gore potresaju grad
Foto: Slađana Stojanović

NARKO RAT ZA NOVI SAD Obračuni kriminalaca iz Crne Gore potresaju grad

Crna Hronika -

Obračuni crnogorskih kriminalaca koji su utočište našli u Novom Sadu traju, a poslednji u nizu je ubistvo Božidara Tomaševića (35) u Baru.

Izvori iz crnogorske policije veruju da je Tomaševićevo ubistvo naručeno izvan Crne Gore, a kao uzrok navode neraščišćene račune u novosadskom podzemlju.Likvidacija Tomaševića, koji je živeo u Novom Sadu, podseća na atentat na Slobodana Kašćelana u Novom Sadu, čoveka koga crnogorska policija označava kao vođu kotorskog kavačkog klana. Kašćelan je ranjen u stomak, a nedavno je ispitivan u slučaju ubistva Saše Markovića u Bečićima.- Crnogorci ili beže od obračuna koji ih čekaju dole, pre svega na primorju, ili svoje poslove pokušavaju da prebace ovde i uzmu deo tržišta narkotika koje je ostalo u haosu nakon ubistva Nenada Opačića - kaže izvor iz policije.Posle kratkog zatišja nakon ubistva Opačića, počeo je rat svi protiv svih, dilera koji se kriju u navijačkim grupama, a koji su, kako se veruje, radili za Opačića, lokalnih šefova koji bi da sačuvaju teritoriju, ali i Crnogoraca.Prošle godine su ubijeni Filip Vilotijević, sin Kićuna Vilotijevića, i Aleksandar Roganović, koji su bili članovi iste ekipe iz Novog naselja.Žrtva u novosadskom narko-ratu bio je Goran Dučić, zvani Crni, koji je bio šef obezbeđenja Jovice Vukotića, a za kog se veruje da je vođa kotorskog škaljarskog klana. Dučić nije likvidiran profesionalno, već se utopio u junu ove godine kada je nakon tuče pao sa splava u Dunav. Samo nedelju dana nakon što je njegovo telo nađeno, dvojica napadača, takođe u Novom Sadu, sa motora su ispalili preko 15 metaka u „audi“ u kom se nalazio Kašćelan, vođa rivalskog klana.

Crnogorska policija traga za napadačem koji je ispalio 15 metaka u Baranina Božidara Tomaševića. Tomašević je ubijen u subotu u blizini barske policije. „Vijesti” prenose da je u Bar stigao pet dana pre nego što je ubijen.- U istrazi barskoj policiji pomaže i inspektor iz Novog Sada koji je u sklopu saradnje policija ovog leta na ispomoći kolegama u Baru - dodali su sagovornici „Vijesti“.

(Vijesti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track