OSUĐEN SENAD PLOJOVIĆ: Dve godine robije i milion dinara penala za šverc cigareta
Foto: Zorana Jevtić/Ilustracija

Pravosnažna presuda Apelacionog suda

OSUĐEN SENAD PLOJOVIĆ: Dve godine robije i milion dinara penala za šverc cigareta

Crna Hronika -

BEOGRAD - Apelaconi sud u Beogradu pravosnažno je osudio Senada Plojovića na dve godine zatvora i milion dinara novčane kazne zbog šverca cigareta iz Crne Gore u Srbiju, objavljeno je na sajtu tog suda.

Istom odlukom kojom mu je smanjena kazna za šest meseci zatvora, oduzeto mu je i 7.000 paklica cigareta marke "merlin slims"€œ i 500 paklica cigareta "€žfast"€œ bez akciznih markica.

On je osuđen jer je od oktobra 2014. godine na području Novog Pazara, Tutina, Raške, Kraljeva i Aleksandrovca, zajedno sa osuđenim Elvirom Pepićem, organizovao kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali osuđeni Fikret Ramić, Muhedin Pepić, Hajrudin Hot i Milorad Ranitović.

Oni su nabavljali cigarete u Crnoj Gori, organizovali prekogranični prenos neocarinjenih cigareta izbegavajući mere carinskog nadzora i prodaju ovih cigareta preko mreže preprodavaca i posrednika za njihovo rasturanje u Srbiji. Privremeni magacini bili su na području Tutina, Novog Pazara.

Apelaiconi sud je u obrazloženju smanjenja kazne naveo da je imao u vidu odsustvo oteĹžavajućih okolnosti na strani okrivljenog i brojne olakšavajuće okolnosti, kao što su lične i porodične prilike, zdravstveno stanje i raniji život. Plojović je osuđen zbog krivičnih dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i produženog krivičnog dela krijumčarenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track