UBISTVO MARIJE CIMBAL: Vaskrsiju Vrekiću potvrđeno 40 godina robije, odbijene sve žalbe

Apelacioni sud NS potvrdio kaznu

UBISTVO MARIJE CIMBAL: Vaskrsiju Vrekiću potvrđeno 40 godina robije, odbijene sve žalbe

Crna Hronika -
Sud je u presudi naglasio hladnokrvnost u ponašanju okrivljenog pa je ocenio da je samo kazna zatvora u trajanju od 40 godina adekvatna težini izvršenog dela i ličnosti okrivljenog

NOVI SAD - Apelacioni sud u Novom Sadu odbio je kao neosnovane žalbe okrivljenog Vaskrsija Vrekić i njegovog branioca i potvrdio presudu Višeg suda u Novom Sadu zbog krivičnog dela teško ubistvo kojom je osuđen na 40 godina zatvora.

Okrivljeni Vrekić kriv je zbog ubistva iz koristoljublja koje se odigralo u Novom Sadu, 16.02.2013.god. a u kome je stradala Marija Cimbal (23). Veće ovog suda našlo je da su sve okolnosti izvršenja dela pravilno utvrđene u prvostepenoj presudi.

Foto: Kurir/Arhivska fotografija
Foto: Kurir/Arhivska fotografija

Preispitujući odluku o kazni, stav je suda da će se samo kaznom zatvora u maksimalnom trajanju koju zakon predviđa, ostvariti svrha kažnjavanja ceneći pri tom da je pokojna oštećena bila veoma mlada, da je okrivljeni i ranije osuđivan zbog krivičnog dela sa elementima nasilja kao i posebno njegovo držanje nakon izvršenja dela, odnosno da je pokušao da sakrije tragove izvršenja. Sud je u presudi naglasio hladnokrvnost u ponašanju okrivljenog pa je ocenio da je samo kazna zatvora u trajanju od 40 godina adekvatna težini izvršenog dela i ličnosti okrivljenog.

Veštaci suposvedočili na suđenju da Vrekić ni po kom osnovu nije psihički poremećena osoba, a veštak sudske medicine je istakao da je smrt kod Marije nastupila usled davljenja.

Fakti o svirepom ubistvu Marije Cimbal

- Vrekić je stravični zločin počinio 16. Februara 2013.

- Ubica je Mariji oko vrata obmotao maramu i zadavio je, a zatim zapalio njeno telo kako bi prikrio tragove zločina

- Sačekao je da devojka potpuno izgori, a potom je ugasio vatru kako komšije ne bi osetile dim

- Uhapšen je dva dana kasnije, a na saslušanju je priznao da je zločin počinio zbog para

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track