UBISTVO SMAILA TARIĆA: Velibor Bakić traži ponavljanje postupka i saslušanje odbijenih svedoka
Foto: Dado Đilas

Vanredni pravni lek

UBISTVO SMAILA TARIĆA: Velibor Bakić traži ponavljanje postupka i saslušanje odbijenih svedoka

Crna Hronika -
Njegov branilac advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je zahtev za ponavljanje postupka podnet je Višem sudu u Beogradu. Uz zahtev su priložene i svojeručne izjave tih svedoka overene pred sudom, jer ranije sud nije usvojio predlog za saslušanje tih svedoka jer je smatrao da je to suvišno

BEOGRAD - Obrana Velibora Bakića koji je pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora za ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika 2008. godine, podnela je zahtev za ponavljanje postupka kako bi se saslušali svedoci koje je sud tokom suđenja odbio da sasluša, a koji bi govorili o njegovom alibiju.

Njegov branilac advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je da je zahtev za ponavljanje postupka vanredni pravni lek koji je podnet Višem sudu u Beogradu. Uz zahtev su priložene i svojeručne izjave tih svedoka overene pred sudom, napomenula je Dobričanin Nikodinović.

Tokom suđenja sud nije usvojio predlog za saslušanje tih svedoka jer je smatrao da je to suvišno.

Viši sud će sada ceniti da li izjave tih svedoka mogu da utiču na donošenje drugačije odluke u tom slučaju u kojem je pored osuđenog Bakića, bio optužen i Milan Rašić.

U Rašićevom slučaju Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Beogradu kojom je bio osuđen na 18 godina zatvora i oslobodio ga optužbi za ubistvo zbog nedostatka dokaza.

Ovaj slučaj je svojevremeno izazvao veliku pažnju javnosti s obzirom da je odrubljena glava Tarića pronađena u crnoj plastičnoj kesi 22. avgusta 2008. u Bulevaru kralja Aleksandra, posle anonimne dojave upućene beogradskim medijima, dok je policija sutradan u donjem delu Karađorđevog parka u Beogradu pronašla i spaljeno Tarićevo telo u žbunju.

Presudom Apelacionog suda Bakić je osuđen na maksimalnu kaznu za ubistvo, dok je drugom prvostepenom presudom bio osuđen na 20 godina zatvora za teško ubistvo.

Prvom prvostepenom presudom on je bio osuđen za teško ubistvo na 35 godina zatvora, a Rašić na 30, ali je ta presuda ukinuta zbog niza nedostataka i suđenje je ponovljeno.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track