Izbegnuta tragedija

Dečak iz Vranja hteo da se ubije!

Crna Hronika

Niko ne zna zašto je S. Z. (16) preksinoć skočio s mosta u reku

pokušaj samoubistva, vranje, maloletnik,

Tinejdžer skočio sa visine od šest metara

VRANJE - Pao na glavu sa šest metara visine!
Maloletni Vranjanac S. Z. (16) pokušao je samoubistvo preksinoć tako što je skočio s mosta u Vranjsku reku između Sportske hale i poslovnog centra ‘’Dunav’’ u Vranju.

Dragan Stamenković, portparol vranjske policije, rekao je da zasad nisu poznati motivi ovog čina.

- Sumnja se da je reč o pokušaju samoubistva. Međutim, to još nije zvanično dok se istraga ne završi. Reč je o maloletniku koji je pao na glavu posle skoka s mosta visokog oko šest metara - pojasnio je Stamenković.

Dečakovi prijatelji kažu da je S. Z. prekjuče celog dana bio nervozan.
- On se u poslednje vreme čudno ponašao i izbegavao je društvo, ali nismo tome pridavali značaj. Očigledno ga je nešto mučilo, a bio je mnogo emotivan - kaže najbolji drug maloletnog S. Z.

U naselju Raška, gde živi dečakova porodica, svi su šokirani pokušajem samoubistva. Njegovi majka i otac preksinoć su otputovali u Niš, kako bi bili uz sina, koji je prebačen u niški Klinički centar.

- Evo, maločas smo se čuli s komšijama, kažu da su dečaku polomljene obe noge, ali i da ima još nekoliko ozbiljnijih povreda. Dečakov otac je potpuno u šoku, plače po ceo dan - rekao je jedan od komšija.

(A. D.)

Aleksandar Jugović zoom Aleksandar Jugović

Tamna strana dečje energije

Aleksandar Jugović s Fakulteta za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju rekao je ranije za medije da se tinejdžeri najčešće odlučuju za samoubistvo zbog porodičnih sukoba, problema s drogom i neuzvraćenim ljubavima, kao i zbog siromaštva.

- Kad se ovi faktori udruže, postaju snažan okidač. Adolescenti se ubijaju jer misle da time rešavaju sve probleme! Deca su puna životne energije, koja ima i tamnu stranu. Kad im nisu ispunjeni ciljevi i želje, često reaguju destruktivno ili autodestruktivno - rekao je Jugović.


>> Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir <<
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Rijaliti emisije su postale naša realnost. Glavno pitanje trenutno je da li uopšte ima realnosti van rijalitija Aleksandra Janković, klinički psiholog

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!

Testirajte novu verziju portala

Kurir Beta
Klikni ovde