Đukić-Dejanović: Bez priče o rekonstrukciji i izborima
Foto: Nemanja Pancic

Konsultacije vladajuće koalicije

Đukić-Dejanović: Bez priče o rekonstrukciji i izborima

Politika -
Sve dosadašnje aktivnosti Vlade bile su fokusirane, pre svega, na dijalog Beograda i Prištine, kao i na korake koje naša država preuzima na putu ka EU. Sada moramo da razgovaramo o ekonomskim temama, koje su zapravo pitanja pre svih pitanja

BEOGRAD- Ministarka zdravlja i funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da se u vladajućoj koaliciji nije razgovaralo ni o rekonstrukciji Vlade ni o vanrednim izborima.

"Sve dosadašnje aktivnosti Vlade bile su fokusirane, pre svega, na dijalog Beograda i Prištine, kao i na korake koje naša država preuzima na putu ka EU. Sada moramo da razgovaramo o ekonomskim temama, koje su zapravo pitanja pre svih pitanja. Ali stav naše stranke je da ne bežimo od ocenjivanja rada svakog našeg ministra", rekla je Đukić-Dejanović.

Komentarišući inicijativu koalicionih partnera socijalista za korenitim promenama u finansijama, Đukić-Dejanović je rekla da je najbitnije da na nivou koalicije bude pronađena prava formula kako da budžet postigne stabilnost koja će omogućiti redovna plaćanja i normalan život u državi.

"Stav naše partije i moj lični je da zdravstvenim radnicima i prosvetarima, kao i ostalima koji obavljaju teške i odgovorne poslove, ne treba ni smanjivati ni zamrzavati plate koje su ionako male. Isto važi i za penzionere koji su na rubu egzistencije", rekla je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track