EKSKLUZIVNO: Veljović traži hitnu smenu Bjelića!

Udar na načelnika posle intervjua Kuriru

EKSKLUZIVNO: Veljović traži hitnu smenu Bjelića!

Društvo -
Pod izgovorom da je Bjelić bez odobrenja govorio za medije, direktor policije hoće da ga skloni i zaustavi dalja svedočenja policajaca

BEOGRAD - Direktor policije Milorad Veljović pokušava da po hitnom postupku smeni načelnika beogradske policije Stevana Bjelića, saznaje Kurir iz vrha države.

Isti izvor navodi da Veljović pokušava da po hitnom postupku smeni Bjelića kako bi zaplašio sve ostale da govore o greškama u radu policije i zloupotrebama u MUP.Pritisak na premijeraPod izgovorom da je Bjelić davao izjave medijima bez odobrenja, Veljović hoće da skloni Bjelića i zaustavi dalja svedočenja policajaca. Isti izvor ističe da Veljović vrši pritisak i na premijera Srbije Ivicu Dačića, koji je u zvaničnoj poseti SAD, i državnog sekretara u MUP Vladimira Božovića, koji se juče vratio iz Skoplja, da potpišu Bjelićevu smenu. Podsetimo, Bjelić je u intervjuu Kuriru rekao da kriminalne grupe u MUP moraju biti počišćene, ali da se to ne dešava i da za to treba da se pita Veljović.Stopirane istragePrema Bjelićevim rečima, direktor policije treba da kaže zašto tek sad kreće istraga o pljački u „Kolubari“ i neke druge, odnosno da otkrije ko je naredio da se te istrage stopiraju, a sad da se sprovode.- Direktor treba da preseče, a ako trpi pritiske, treba da kaže ko mu je naredio da ne sme da udari na kriminalne grupe u MUP - precizirao je Bjelić i naveo da je obaveštavao Veljovića o događajima u upravi za strance, gde su uočeni propusti u radu i predlagao da se razreši načelnik Uprave za strance Miloš Bujaković.- Veljović će jednog dana morati da polaže račun za to, jer je istraga u MUP dokazala da u policiji postoji organizovana kriminalna grupa koja od aerodroma do Uprave za strance vrši određene usluge i od stranaca uzima novac - otkrio je Bjelić. Dodao je i da istraga o napadima na američku i nemačku ambasadu tapka u mestu.- Sad je to u nadležnosti tužilaštva, ali se pitam kome je to u interesu u MUP, a nekom sigurno jeste. - zaključio je Bjelić.

Biće prilike za razgovorNačelnik beogradske policije Stevan Bjelić nije želeo da komentariše naša saznanja o Veljovićevom pokušaju da ga smeni po hitnom postupku.- To ne bih komentarisao. Biće i vremena i prilike da otkrijem šta je pozadina svega.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track