Evropska unija tamnica za Srbe

Evropska unija tamnica za Srbe

Komentar dana -

Aerodrom u Berlinu. Putnici čekaju na pasošku kontrolu. Na red dolazi Sara Garović, 21-godišnja rukometašica iz Srbije.

- Uhapšeni ste. Zabranjujemo vam ulazak u zemlje Evropske unije. Odmah ćete biti deportovani u Srbiju - glasila je rečenica policajca koji je odveo Saru u deo u kojem je sačekala prvi sledeći let za Beograd. Evropska unija.

Je l‘ to taj savršeni sistem gde drže srpsko dete kao belo roblje u profesionalnom sportskom klubu? Poljaci su doveli devojku iz Srbije koja je tek napunila 19 leta, obmanuli je i zaposlili je na crno. Ugovor koji je potpisala nikad joj nisu dali, ugrozili su joj život pogrešnim lekarskim dijagnozama i na kraju joj „smestili“ hapšenje u Nemačkoj i trajnu zabranu ulaska u zemlje njenog veličanstva Evropske unije.

Sjajno. Gospoda iz Poljske pritom rekoše Sari da joj ne mogu poslati lične stvari, već će morati sama da dođe po njih. Nije im dosta što su joj uništili sportsku karijeru nego se još i sprdaju s njom. E sad, zamislite da ovo uradi neki klub u Srbiji.

Razapeli bi ga svetski mediji na stub srama, čudili bi se britanski Telegrafi, Mejlovi i ostali „kakva je to država Srbija“. Sarin slučaj, nažalost, nije jedini. U kandžama sportske mafije iz Poljske našlo se još devojaka iz Srbije. Klupko će se tek odmotati...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track