HAPŠENJE MILOŠA DELIBAŠIĆA: Ubistvo Vidakovića plaćeno 50.000 evra
Foto: Drgana Udovičić

Priveden vođa najjače kriminalne grupe u Srbiji

HAPŠENJE MILOŠA DELIBAŠIĆA: Ubistvo Vidakovića plaćeno 50.000 evra

Crna Hronika -
Nakon što su Crnogorci srpskom tužilaštvu prosledili spise o ubistvu Miloša Vidakovića (29), vođa grupe završio iza rešetaka

BEOGRAD - Miloš Delibašić (30), koga policija smatra vođom jedne od najjačih kriminalnih grupa u Srbiji, juče je uhapšen u svom stanu u Ulici vojvode Stepe na Voždovcu zbog sumnje da je u julu prošle godine učestvovao u ubistvu Pančevca Miloša Vidakovića (29) u Budvi. Delibašić je odmah priveden u Specijalni sud, a crnogorski istražni organi su srpskom tužilaštvu prosledili spise i ustupili im krivično gonjenje u vezi s ovim ubistvom.Bez oružja- Delibašić je priveden na Voždovcu. Nije se opirao hapšenju. Mirno je pošao sa operativcima UKP beogradske policije. Prilikom pretresa kod njega nije pronađeno nikakvo oružje - kaže izvor Kurira iz istrage.Podsetimo, Miloš Vidaković ubijen je 2. jula 2013. u prepunom lokalu ispred Starog grada u Budvi.- Miloš je sedeo za šankom. Odjednom mu je sleđa prišao napadač s crnim šeširom na glavi i u grudi mu ispalio tri hica. Dok je bežao, ubica je nasumično ispalio još nekoliko hitaca i ranio četiri osobe - kaže naš sagovornik.Dve nedelje kasnije, u saradnji srpske i crnogorske policije, uhapšeni su Delibašić i članovi njegove kriminalne grupe Miloš Vojinović (27) i Slaviša Novaković (34).- Delibašić je, kako se sumnja, pripremio teren za ubistvo. Iznajmio je stan i garažu u naselju Vidikovac u Budvi, nabavio prevozna sredstva, kao i oružje. Njegovi saučesnici su se navodno dovezli motorom i likvidirali Vidakovića. Pretpostavlja se da je ubistvo Pančevca plaćeno 50.000 evra i da ga je naručio Vidakovićev kum Strahinja Stojanović - kaže izvor Kurira. Delibašić je na saslušanju u crnogorskom tužilaštvu negirao da je na bilo koji način učestvovao u ubistvu.Traženo izručenjeMiloša Delibašića je srpska policija ubrzo posle hapšenja u Budvi dovela u vezu s ubistvom Nikole Bojovića (39), brata Luke Bojovića, koji je likvidiran 29. aprila prošle godine u centru Beograda. Srbija je zatražila njegovo izručenje, a Delibašić je nakon odležane kazne u Crnog Gori zbog nedozvoljenog držanja oružja, izručen samo zbog nastavka suđenja za pljačku zlatare „Izrael dajmond centar“, ali ne i zbog ubistava. On je na suđenju oslobođen optužbi i pušten na slobodu.

Žrtva... Miloš Vidaković
Žrtva... Miloš Vidaković

Miljko RadisavljevićSASLUŠANJETužilaštvo za organizovani kriminal donelo je rešenje o zadržavanju za Miloša Delibašića radi saslušanja u svojstvu osumnjičenog, potvrdio je za Kurir Miljko Radisavljević, specijalni tužilac.- On će u četvrtak biti saslušan o okolnostima izvršenja krivičnog dela - rekao je Radisavljević.

Hapšen i pre 13 danaODBIO POLIGRAFDelibašić je 6. juna priveden u policiju na saslušanje u vezi s ubistvima Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića, Radeta Rakonjca, prijatelja Luke Bojovića, kao i Marka Ševa, navijača Zvezde.- Delibašić je rekao da nema nikakve veze sa ubistvom Ševa i da ga je ranjenog na rukama odneo u bolnicu. Međutim, nije želeo da govori o drugim zločinima i odbio je poligraf. Potom je pušten na slobodu - kaže izvor Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja