Kljukuša
Foto: Shutterstock

Recept

Kljukuša

Recept dana -

Sastojci

- 1 manja tikvica- 4 veća krompira- 1 manja glavica luka (nije obavezno)- 2 dl kiselog mleka- 3 jajeta- 2 dl brašna tip 500- 2 dl kukuruznog brašna- 1 prašak za pecivo- 100 g sira trapista- so, biber, biozačin- sira po potrebi naribati po kljukuši- tepsija 40×30PRIPREMA1. Rernu uključiti na 220 stepeni da se zagreje i za to vreme izrendajte tikvicu na krupno rende, a zatim krompir i luk. U tu masu dodati kiselo mleko, jaja i sve dobro sjediniti. Zatim dodati obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo i začine po ukusu. Na kraju dodati rendani sir, sve lepo promešati (smesa ne treba da bude ni gusta ni retka).2. Masu sipati u namašćenu tepsiju (koja se prethodno dobro zagrejala u rerni i odozgo narendati trapist, ali ne previše. Peći dok lepo ne porumeni (oko pola sata).3. Uz kljukušu mozete služiti kiselo mleko, jogurt ili salatu od kiselog kupusa. Ukusna je i kad se ohladi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track