KOŠARKAŠI: Pobeda za Natašu, Milicu i Đer

Evrobasket u Sloveniji

KOŠARKAŠI: Pobeda za Natašu, Milicu i Đer

Košarka -
Nakon poibede nad Letonijom igrači Srbije pružili podršku povređenim koleginicama

Košarkaši Srbije posvetili su pobedu nad Letonijom (80:71) u četvrtom kolu Evrobasketa koleginicama Nataši Kovačević i Milici Ivanović kao i celom timu Đera koji je doživeo saobraćajnu nesreću u Mađarskoj.

Centar Srbije Raško Katić kaže da je najvažnije da je ekipa obezbedila plasman u drugu fazu a da će pokušati da pobedom u meču sa Crnom Gorom u novu grupu prenese sva četiri boda.

"Kao prvo ceo tim i ja posvećujemo pobedu Nataši Kovačević i njenom timu i želimo im brz oporavak. Kontrolisali smo utakmicu u većem delu meča ali oni su uporna ekipa igraju sa dosta blokada i jako su nezgodni. Izborili smo plasman u drugu fazu i sada idemo da osvojimo sva četiri boda", rekao je Katić.

Kapiten Nenad Krstić rekao je takođe da je tim protiv Letonije igrao za povređenu koleginicu Natašu Kovačević."Pobedu posvećujemo našoj povređenoj koleginici Nataši Kovačević. Svi smo pogodeni tom tragedijom i svima nam je ona večeras bila u mislima", rekao je Krstić posle meča u Jesenicama.

Selektor Srbije Dušan Ivković je posle meča rekao:

"Ovo je bila pobeda za Natašu Kovačević i njenu porodicu. Subota je bila jako tužan dan za košarku u celom svetu", rekao je Ivković.

Govoreći o utakmici, Ivković je rekao: "Počeli smo čvrsto, igrali smo presing i to je bilo dobro. Ne sviđa mi se što smo rano poveli. Posle toga smo igrali promenljivo, sa mnogo uspona i padova. Igrali smo jako naivno. Oni su bili mnogo pametniji i zato je Nenad Krstić morao toliko da igra. Gubili smo ritam kad na parketu nije bilo iskusnih igrača".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track