Prikaži najnovije vesti
Riba

Macura: Jedite mediteransku ishranu

Društvo 7

Potrebno je uzimati vitamine, voće i povrće, dok bi hronični bolesnici trebalo da se pričuvaju, izbegavaju veće fizičke napore i koriste redovnu terapiju

BEOGRAD - Mediteranska ishrana, uzimanje tečnosti i adekvatno oblačenje saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu trenutne vremenske prilike.

U najtoplijem delu dana trebalo bi ostati kod kuće, a nabavku neophodnih namirnica potrebno je prethodno obaviti u jutarnjim satima, savetuje portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Potrebno je uzimati vitamine, voće i povrće, dok bi hronični bolesnici trebalo da se pričuvaju, izbegavaju veće fizičke napore i koriste redovnu terapiju, saveti su lekara.

Macura je rekla da su se tokom noći lekarima javljale sve vrste bolesnika i da je bilo mnogo psihijatrijskih pacijenata koji su tražili lekarsku pomoć.

Macura je savetovala i veliki oprez u saobraćaju, a vozačima i građanima koji kreću na duži put ili godišnji odmor da putuju naspavani, ni previše gladni, ni previše siti.

Usput potrebno je uzimati mineralne napitke, lubenice, dinje, voće i lagane obroke, poručila je Macura.
Macura je savetovala da je potrebno i blagovremeno se čuvati mogućih vremenskih nepogoda.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, a posle podne i tokom noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, a posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblacnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura biće 20, a najviša dnevna 30 stepeni.

Pratite KURIR na VIBERU: http://chats.viber.com/kurir