Macura: Jedite mediteransku ishranu

Društvo

Autor:

Potrebno je uzimati vitamine, voće i povrće, dok bi hronični bolesnici trebalo da se pričuvaju, izbegavaju veće fizičke napore i koriste redovnu terapiju

Riba

BEOGRAD - Mediteranska ishrana, uzimanje tečnosti i adekvatno oblačenje saveti su lekara građanima kako da bolje podnesu trenutne vremenske prilike.

U najtoplijem delu dana trebalo bi ostati kod kuće, a nabavku neophodnih namirnica potrebno je prethodno obaviti u jutarnjim satima, savetuje portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Potrebno je uzimati vitamine, voće i povrće, dok bi hronični bolesnici trebalo da se pričuvaju, izbegavaju veće fizičke napore i koriste redovnu terapiju, saveti su lekara.

Macura je rekla da su se tokom noći lekarima javljale sve vrste bolesnika i da je bilo mnogo psihijatrijskih pacijenata koji su tražili lekarsku pomoć.

Macura je savetovala i veliki oprez u saobraćaju, a vozačima i građanima koji kreću na duži put ili godišnji odmor da putuju naspavani, ni previše gladni, ni previše siti.

Usput potrebno je uzimati mineralne napitke, lubenice, dinje, voće i lagane obroke, poručila je Macura.
Macura je savetovala da je potrebno i blagovremeno se čuvati mogućih vremenskih nepogoda.
U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, a posle podne i tokom noći očekuje se lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Duvaće slab do umeren, severozapadni vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od 15 do 21, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

U Beogradu će biti pretežno sunčano, a posle podne i uveče uz lokalni razvoj oblacnosti mogući su kratkotrajni pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura biće 20, a najviša dnevna 30 stepeni.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Opcija „ne“ garantuje nadu da će Grci sami kontrolisati svoju sudbinu Džozef Stiglic, dobitnik Nobelove nagrade

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!