Izbegnuta tragedija u Jagodini

Padobrancu na aeromitingu u Jagodini otkazao padobran

Crna Hronika

Autor:

Srbi Saviću (58) nije se otvorio padobran, dok je Aleksandar Pavlović (32) loše doskočio na zemlju tokom aeromitinga

Srbo Savić

Srbo Savić

JAGODINA - Čudo ih spaslo smrti!
Padobranci Srbo Savić (58) iz Ćuprije i Aleksandar Pavlović (32) iz Beograda povređeni su juče ujutru, u razmaku od tri sata prilikom skoka padobranom na 13. memorijalnom kupu „Goran Ostojić i svi pali borci“ u Jagodini. Dok je Pavloviću povređen kičmeni pršljen jer nije dobro doskočio na zemlju, njegovom kolegi Saviću nije se otvorio padobran.

Očevici kažu da je obojici pomoglo čudo.

- Aleksandar je prvi skočio iz aviona. Sve je bilo u redu dok se nije približio zemlji. Loše je doskočio i povredio se - kaže jedan svedok iz publike.

Takmičenje je nastavljeno, a tri sata kasnije povređen je i Srbo Savić. On je s prelomom desne noge prebačen u Klinički centar u Kragujevcu.

- Povukao sam ručicu, ali padobran se nije dobro otvorio. Potegao sam i rezervni, a onda su mi se padobrani umrsili. Počeo sam da se vrtim, a zatim sam pao na zemlju s visine od 1.000 metara - uz osmeh kaže Savo i dodaje da je zahvalan Bogu što je ostao živ.

- Srećan sam zbog toga. Ovakav pad preživi jedan od milion ljudi - kaže Savo.

Prema rečima organizatora takmičenja, predsednika Aero-kluba Jagodina Miladina Stevanovića, ovakve nezgode se dešavaju i najiskusnijim padobrancima.

- Za 12 godina, otkako je počeo memorijal, prvi put je neko povređen - kaže Stevanović.

Aleksandar Pavlović zoom Aleksandar Pavlović

Bilo je stravično

Zoran Milić, tehnički radnik na sportskom aerodromu Jagodina, kaže da je prizor bio stravičan.

- Sve sam posmatrao i nisam mogao da verujem šta se dešava. Kada sam video da posle Aleksandra pada i Srbo, bio sam u šoku. Ali, hvala Bogu, sve se dobro završilo - kaže Milić.

Pavlović: Ja sam kriv

- Imam povredu pršljena svojom krivicom. Kad je trebalo da doskočim na zemlju, dočekao sam se na pete, umesto na prste. Dobro se osećam, ali me duša boli što se to dogodilo - rekao je za Kurir Aleksandar Pavlović, koji je smešten u jagodinskoj bolnici.

http://www.youtube.com/watch?v=vaYEeXVpbmE
Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (5)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • laki

  laki

  Kosovo rodjace...
  Sta mislis odakle pare !

  9 Odgovori 
 • dejja

  dejja

  Zasto se uvek u Jagodini desi neki peh? Prosle godine helikopter podize reklame i za malo pobise decu na stadionu. Ovaj Palma nesto gresan :-)

  8 Odgovori 
 • Dragan

  Dragan

  Ko normalan skače iz ispravnog aviona? I što se čudite što se ovakve stvari dešavaju.

  7 Odgovori 

Poslednji komentar

 • пеца

  пеца

  управо сам то хтео да напишем... претпостављам да колега који има 58 година има вишегодишње искуство и није ми јасно како је дозволио себи да при делимичном отказу главне куполе пре одбацивања ... više сте активира помоћни што је самоубиство у најави... хвала богу прошао је перфектно у односу на оно што се дешава у већини случајева...придружујем се жељама за што бржи опоравак....

  5 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Odbijao sam da budem ministar u prethodnim vladama, ali premijer kaže da sledeći put neću moći da odbijem Dragan Marković Palma, predsednik JS

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!