Piletina s pirinčem
Foto: Shutterstock

Recept

Piletina s pirinčem

Recept dana -

Sastojci

1/2 pileta1 dl ulja1 veći crni luk1 veća šargarepa1 velika kašika biozačina, biber1 puna šolja od 2 dl pirinčaperšunoko 7 dl vode1 kocka za supuPRIPREMA1. Piletinu iseći na komade i začiniti je biozačinom. Staviti je u nauljen dublji pleh, pa u rernu na pola sata da se zapeče.2. Luk sitno iseckajte pa ga pomešajte s narendanom šargarepom, seckanim peršunom i biozačinom (pazite da ne presolite jer je i tečnost sa kockom za supu kojom prelivate jelo slana). Dodajte opran pirinač i sve dobro sjedinite.3. Mešavinu pirinča i povrća dodajte piletini i sve lagano promešajte. Zalijte vodom u kojoj je skuvana kocka za supu i vratite u rernu.4. Pecite dok tečnost ne ispari i dok se pirinač ne skuva. Poslužite uz salatu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track