PINK PANTERI U AKCIJI: Ukrali satove vredne milion evra

Još jedna pljačka u Kanu

PINK PANTERI U AKCIJI: Ukrali satove vredne milion evra

Planeta -
Dva naoružana lopova iz luksuzne radnje „Kronometri“ u Francuskoj odnela skupocen plen nekoliko dana posle krađe dijamanata vrednih 103 miliona evra

KAN - Lopovi haraju Kanom.Dva naoružana muškarca opljačkala su juče prodavnicu skupocenih satova „Kronometri“ u gradu Kanu na francuskoj rivijeri, tri dana nakon što su u obližnjem hotelu „Karlton“ ukradeni dijamanti vredni 103 miliona evra. Budući da je za krađu iz hotela osumnjičena banda Pink Panter, koju čine lopovi uglavnom s prostora bivše Jugoslavije, policija ne isključuje mogućnost da su upravo oni počinioci i druge velike pljačke. Vrednost ukradene robe nije poznata, ali mediji nezvanično saznaju da satovi ukupno koštaju više od milion evra.Pretili bombom Prema navodima francuskih medija, juče usred bela dana u prodavnicu luksuzne robe prvo je ušao muškarac s naočarima za sunce, koji je izgledao kao običan turista, ali je u rukama nosio bombu. Za njim se odmah pojavio i saučesnik naoružan pištoljem. Radnicima u radnji zapretili su da će aktivirati ručnu granatu, pa su za svega nekoliko minuta pokupili satove i pobegli. Nijedan metak nije ispaljen tokom pljačke. Inače, prodavnica „Kronometri“ opljačkana je poslednji put u februaru ove godine, a oko 150 ukradenih satova u vrednosti od oko milion evra nikad nisu pronađeni, kao ni kradljivci.Stil Pink Pantera Policija sumnja da su najnoviju pljačku, kao i prethodnu u hotelu „Karlton“, izveli članovi Pink Pantera jer stil krađe podseća upravo na njih. Karakteristični su po brzim akcijama, koje izvode male grupe, a pljačkaju samo luksuzne radnje, i to bez pucnjave. Uz to, od maja su iz zatvora u Švajcarskoj pobegla tri člana te kriminalne organizacije. Poslednji od njih je Bosanac Milan Poparić, koji je pobegao prošlog četvrtka, te se spekuliše da je upravo on izveo spektakularnu pljačku tokom vikenda u jednom od najekskluzivnijih hotela u Kanu, a moguće i najnoviju u nizu krađa u mondenskom letovalištu.

Nestali dijamanti... Milan Poparić sumnjiči se za krađu u „Karltonu“
Nestali dijamanti... Milan Poparić sumnjiči se za krađu u „Karltonu“

Dokumentarac o „panterima“Kriminalna grupa Pink Panter fascinirala je ljude širom sveta, a juče je u Njujorku premijerno prikazan dokumentarac o njima. Film „Razbij i zgrabi: Priča o Pink Panterima“ režirala je Havana Marking. Ona je intervjuisala nekoliko pripadnika bande, koji su pričali o pljačkama na najvišem nivou. Njihova svedočenja u po luanimiranom filmu govore o pripremi, izvođenju poslova koji ne smeju da traju duže od 30 sekundi, kao i o onome što sledi posle pljačke - prodaji ukradene robe i konstantnoj paranoji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track