(VIDEO) NEMAČKI VODITELJ PRIZNAO: Varufakis nam nije pokazao srednji prst, ja sam lažirao video!

Kaže da se šalio

(VIDEO) NEMAČKI VODITELJ PRIZNAO: Varufakis nam nije pokazao srednji prst, ja sam lažirao video!

Planeta -

Od nedelje čekam da me neko pita da li je video stvarno lažiran, ali niko me nije pitao, kaže Jan Behmerman

BERLIN - Nemački TV voditelj Jan Behmerman priznao je da je lažirao video-snimak na kom grčki ministar finansija Janis Varufakis pokazuje Nemačkoj srednji prst, a koji je izazvao strašan skandal u kom su visoki nemački zvaničnici napali grčkog ministra da laže kad kaže da to nije uradio.

Janis Varufakis je odmah reagovao i na Tviteru zapitao Gintera Jauha, novinara RTL kom je ovaj video-snimak bio ključni "dokaz" da se okomi na ministra i Grčku, da li će mu se izviniti.

Behmerman, voditelj satiričnog programa "Neo Magazin Royale" na televiziji ZDF, kaže da je od nedelje čekao da ga neko pita da li je video stvarno lažiran, ali ga niko nije pitao.

"Oprostite gospodine Varufakis, nećemo to ponoviti", izjavio je voditelj i objasnio da je snimak montiran još u februaru i da je manipulisano čitavim scenama da bi izgledalo realno.

ZDF nije potvrdio izjavu voditelja, ali je retvitovao njegovo priznanje.

Ipak, nemački Bild tvrdi kako je Behmermanova izjava sarkastična i da je voditelj tek posle pravog videa odlučio da objavi snimak "bez prsta" i proces "dodavanja prsta" u montaži.

Podsetimo, u emisiji je pušten video-snimak iz maja 2013, u kom Varufakis na festivalu "Subversive" u Zagrebu pred brojnom publikom kaže:

"Grčka je u januaru 2010. jednostavno trebalo da objavi da nije u stanju da ispuni svoje obveze u evrima, kako je uradila Argentina, i pokaže Nemačkoj srednji prst (podiže levu ruku i pokazuje srednji prst) i kaže: 'Sada sami rešavajte problem'."

Varoufakis je odmah osporio autentičnost snimka, a snimak su u međuvremenu proverili i stručnjaci, koji su utvrdili da video nije lažan.

http://www.youtube.com/watch?v=1KSmcUyAZwU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track