DECA BRANE RAJSKO OSTRVO OD BANKARA: Mališani skupljaju 3 miliona evra za mali dečji raj
Foto: Printscreen Facebook

Divna akcija

DECA BRANE RAJSKO OSTRVO OD BANKARA: Mališani skupljaju 3 miliona evra za mali dečji raj

Planeta -
Deca u Italiji planiraju da investiraju 3 miliona evra za kupovinu netaknutog ostrva kako bi ga zaštitili od bogatih kupaca.

Mladi iz srednje škole u ​​Mosou, želie da svako italijansko dete donira 50 centi tako da bi oni mogli da kupe ostrvo koje bi preimenenovali u "Dečje ostrvo".

Budeli, poznato i kao Ostrvo ruža, je nenaseljeno ostrvo u arhipelagu Madalena, između Sardinije i Korzike, poznato po svojim roze peščanim plažama, i smatra se najlepšim u Mediteranu.

"Poruka koju želimo da prenesemo je ova: ako svi učenici italijanskih škola pokloni 0.50 evra možemo skupiti 3 miliona koliko je potrebno da pobedimo na sledećoj aukciji, što znači ovaj deo nasleđa neće pasti u ruke stranaca", piše u poruci mališana.

Oni su do sada skupili 75 evra od 1.500 stanovnika grada, za koje su rekli "da se čine malim, ali to je prvi korak".Ostrvo je u centru političkih prepucavanja već nekoliko godina, otkako je bankar sa Novog Zelanda Majkl Hart za njega platio 2.94 miliona evra na aukciji 2013. godine.

Prema listu La stampa, poslovni tajkun je na početku napravio plan očuvanje ostrva, ali lokalni političari su se suprotstavili i želeli da ostrvo vrate pod kontrolu države nakon bankrotstva prethodnog vlasnika.

Iako je biznismen na kraju dobio vlasništvo nad ostvrom, Nju zeland herlad je preneo da je on odustao od projekta zbog stalnog protivljenja lokalnih stanovnika.

Nakon ove informacije deca su dobila ideju za projekat nakon diskusije o tome šta bi moglo da se desi sa ovom rajskom oazom.

(Indipendent)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track