3 MLADIĆA NESTALA BEZ TRAGA Bili su i u našem komšiluku, objavljivali svaki korak: Jeziv je detalj s jedne od zadnjih fotografija
Foto: Printscreen

3 MLADIĆA NESTALA BEZ TRAGA Bili su i u našem komšiluku, objavljivali svaki korak: Jeziv je detalj s jedne od zadnjih fotografija

Planeta -

U Meksiku je prijavljen nestanak trojice surfera, a njihovi poslednji trenuci pre nego što im se izgubio svaki trag objavljeni su na društvenim mrežama.

Australijska zvezda lakrosa Kolum Robinson (33), njegov brat Džejk (30) i njihov američki prijatelj Džek Karter Roud (30) iz San Dijega nestali su bez traga u regiji Baja Kalifornija u Meksiku proteklog vikenda.

Kolumove zadnje objave na Instagramu daju uvid u kretanje trojca netom pre nestanka.

Nekoliko fotografija svedoči o njihovu boravku na plaži Rozarito, gde su, kako se veruje, surfovali i kampovali. Potom su navodno planirali da se presele u Ensenadu, ali se nisu u nedelju, kako je bilo planirano, prijavili u smeštaj koji su pronašli na Erbnbu.

Poslednja fotografija objavljena na Kolumovom Instagramu prikazuje grupu koja je stigla do plaže San Migel u Ensenadi pre nego što su nestali sa radara.

Jedan detalj s fotografije pomalo je zabrinjavajući jer prikazuje beli kamionet Ševrolet Kolorado na plaži Rozarito. Policija veruje da je isti kamionet kasnije pronađen spaljen na području Santo Tomás.

Proverom identifikacijskog broja vozila utvrđeno je da pripada jednome od nestalih surfera.

‘.. i počinje‘, napisao je Kolum ispod fotografije kamioneta na plaži uz emotikon meksičke zastave na početku putovanja.

Policija takođe kaže da je pronašla tri napuštena šatora južno od Ensenade, a lokalni mediji javljaju da je na njima pronađena krv.

Trojac je redovno delio slike s putovanja sve do nedelje. Od tada je izgubljen svaki kontakt s njima.

Lokalna policija uhapsila je tri osobe u vezi s njihovim nestankom, uključujući 23-godišnju Meksikanku kod koje su navodno pronašli mobilni telefon jednog od braće, zajedno s metamfetaminom.

Dva muškarca, takođe Meksikanca, takođe su uhapšena u sklopu istrage, rekla je glavna javna tužiteljka regije Baja Kalifornija Maria Elena Andrade Ramirez.

Navodno je policija došla do uhapšenih nakon što je mobilni ponovno uključen, pa su mogli da lociraju signal.

"Sve opcije su u ovom trenutku otvorene. Ne možemo isključiti ništa dok ih ne pronađemo" rekao je.

Braća Robinson često putuju po svetu, a posebno su im bile zanimljive dobre lokacije za surfere. Često su boravili u SAD-u, putovali po Evropi, a prošle godine su čak bili i u Hrvatskoj, na Plitvičkim jezerima, ali i na Jadranu.

(Kurir.rs/Jutarnji/Preneo: A.N.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track