(VIDEO) BILA JE SEKS ROBINJA ISLAMISTA TRI KRVAVE GODINE: Sada se vratila da naplati dug, a cilj su joj trojica krvnika
Foto: Youtube screenshot/CBS

Osveta

(VIDEO) BILA JE SEKS ROBINJA ISLAMISTA TRI KRVAVE GODINE: Sada se vratila da naplati dug, a cilj su joj trojica krvnika

Planeta -

Pošto je skoro tri godine provela u zarobljenštvu Islamske države kao seksualna robinja, Heiza Šankal je najzad slobodna i vratila se u svoj grad kako bi se osvetila ekstremistima, prenosi CBS News.

U 2014. godini pripadnici Jezida bežali su od militanata ID koji su se približavali iračkom planinskom lancu Sindžaru.

Militanti su tada pobili na hiljade Jezida u pokolju koji neki svetski mediji nazivaju genocidom, a procenjuje se da je zarobljeno i ubijeno oko 10.000 progonjenih pripadnika ove manjine.

ID je muškarcima sekao glave i žive ih palio, dečaci su obučeni za borbu na strani militanata, a žene i devojke prodate kao seksualno roblje. Heiza je oteta zajedno sa hiljadama žena i dece.

"Kada je počinjen masakr u Sindžaru, bila sam jedna od otetih. Ponuđena sam na prodaju kao seksualna robinja i kupljena... i napokon sam oslobođena. Dospela sam u ruke svojih saboraca koji su me doveli u Sindžar", ispričala je Heiza.

"Bila sam iznenađena kada sam videla da vojne snage štite Sindžar, pa sam odlučila da im se pridružim i osvetiti. Nosim ovo oružje kako bih se osvetila Abu Hasanu, Abu Jusufu i Abu Sadu, koji su mučili mene i mnoge zarobljene majke", rekla je Heiza.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Youtube screenshot

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li će Tužilaštvo istražiti Vučićevu ulogu u paljenju američke ambasade?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track