(VIDEO) MAFIJAŠKI OBRAČUN U ITALIJI: U pucnjavi stradali slučajni prolaznici
Foto: Profimedia, Foto: Profimedia

PUCNJAVA

(VIDEO) MAFIJAŠKI OBRAČUN U ITALIJI: U pucnjavi stradali slučajni prolaznici

Planeta -

U mafijaškom obračunu na jugu Italije dvojica naoružanih ljudi danas su ubili jednog kriminalca i njegovog zeta, kao i dvojicu slučajnih prolaznika.

Tim ubistvima u gradiću San Marko in Lamis u regionu Pulje broj nasilnih smrti od početka godine u tom regionu, domu mafijaškog klana Sakra korona unita, popeo se na 17. Nepoznati napadači su na kola poznatog lokalnog mafijaša Marija Lućana Romita (50) pucali iz kalašnjikova i sačmare.

Dve slučajne žrtve su braća od 43 i 47 godina, koji su u tom trenutku prolazila kolima. Jedan od njih je pogođen u leđa dok je bežao.

"Ovo je užasan događaj, a bilo ih je toliko u poslednjim mesecima. Ne možemo ovako da nastavimo", rekao je gradonačelnik Mikele Merla.

Ministar unutrašnjih poslova Italije Marko Miniti je najavio da će sutra posetiti susedni grad Fođano.

Italijanska antimafijaška policija (DIA) vodi "rat protiv mafije" koji je obeležen "čestim reorganizacijama moći" i "stvaranjem posebno opasnih saveza" među klanovima.

Sakra korona unita smatra se "četvrtom mafijom" u Italiji, posle sicilijanske Koza nostre, kalabrijske Ndrangete i napuljske Kamore.

Taj klan je formiran '70-tih godina i specijalizovan je za trgovinu oružjem i drogom, u vezi sa međunarodnim kriminalnim organizacijama.

(Kurir.rs/ Beta)

Foto: Profimedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

PODSEĆANJE- pet najvećih klanova u Beogradu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track