TRAMP: Da je zakon o naoružanju oštriji u Teksasu bi bilo još više žrtava!
Foto: EPA/Michael Reynolds, 31.10.2017.

TRAMP: Da je zakon o naoružanju oštriji u Teksasu bi bilo još više žrtava!

Planeta -

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da oštriji zakon o naoružanju u toj državi ne bi sprečio masovnu pucnjavu koja se dogodila u nedelju u Teksasu, navodeći da bi veće zabrane mogle da dovedu i do većeg broja žrtava.

"Da smo uradili to što predlažete, ne bi bilo razlike pre tri dana i možda ne bi bilo tih toliko hrabrih osoba koje su imale pištolj ili pušku u svom prtljažniku", rekao je Tramp na konferenciji za novinare u Južnoj Koreji upitan o "ekstremnim proverama" pri kupovini oružja.

"Da taj hrabri gospodin nije imao pištolj, "umesto 26 mrtvih, bilo bi na stotine više mrtvih" istakao je Tramp.

Kako su agencije ranije prenele, vlasti su saopštile da je Dejvid Patrik Keli ispalio najmanje 450 hitaca na vernike u nedelju, a AP navodi da su žrtve starosti od 18 meseci do 77 godina.

Napad se dogodio u baptističkoj crkvi u Teksasu, oko 40 kilometrara od San Antonija, a napadač je bio obučen u crnu uniformu u stilu taktičkih snaga i upotrebio je jurišnu pušku.

Zvaničnici su naveli da nije zabeleženo da je on povezan sa nekom terorističkom grupom, a u toku je istraga postova koje je Keli objavljivao na društvenim mrežama.

Kurir.rs/Tanjug

Foto EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO! Ovako je ubijen pekar iz Resavske ulice!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track