(VIDEO) PROCURIO JEZIVI SNIMAK RUŠENJA MOSTA U MAJAMIJU: 950 tona betona zdrobilo automobile koji su čekali da se upali zeleno svetlo!
Foto: printscreen Youtube

tragedija

(VIDEO) PROCURIO JEZIVI SNIMAK RUŠENJA MOSTA U MAJAMIJU: 950 tona betona zdrobilo automobile koji su čekali da se upali zeleno svetlo!

Planeta -

Najmanje šest osoba poginulo je u urušavanju novog pešačkog mosta nad auto-putem u Miamiju, objavila je u petak policija tog američkog grada. Spasilački timovi pažljivo rasklanjaju ruševine, jer se veruje da u nima ima još žrtava.

Jedan vozač snimio je trenutak katastrofe i urušavanje mosta. Prema njegovim rečima vozila su se zaustavila pred semaforom juče u ranim popodnevnim satima, a i on se nalazio u automobilu, na svega nekoliko metara ispred njega.

Odjednom most je pao i zdrobio automobile ispod njega, a pešaci koji su išli preko mosta popadali su i otkotrljali se sa njega.

Vlasti na Floridi saopštile su danas da su se posle "stres testa" olabavile sajle o koje je visio pešački betonski most težak 950 tona, koji se srušio u četvrtak na prometnu saobraćajnicu usmrtivši šest osoba.

Među poginulima je student Međunarodnog univerziteta na Floridi, dok je među 10 povređenih nekoliko građevinskih radnika, navodi američka agencija.

Jedna osoba je podlegla povredama u bolnici, a direktor policije u Majamiju Huan Perez rekao je da je pet tela locirano uz pomoć kamera, ali da još nisu izvučena iz vozila na koja se srušio most.

"Nećemo više govoriti o brojkama, jer očekujemo da ispod ruševina pronađemo još osoba", rekao je Perez.

Gradonačelnik Majamija Karlos Kimenez izjavio je da je na mostu, dan uoči pada, izveden takozvani "stres test", a senator Marko Rubio na Tviteru je napisao da je građevinska firma koja je bila angažovana naložila da se sajle, koje su se usled testa olabavile, zategnu, nakon čega se most srušio.

Kurir.rs

Foto printscreen Youtube

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track