(VIDEO) KRVAVO JUTRO U FRANCUSKOJ: 21 ranjen u snažnoj eksploziji gasa u centru Dižona
Foto: Printscreen YouTube

Pola zgrade srušeno

(VIDEO) KRVAVO JUTRO U FRANCUSKOJ: 21 ranjen u snažnoj eksploziji gasa u centru Dižona

Planeta -

Najmanje 21 osoba danas je povređena, od kojih dve teže, u eksploziji koja je potresla centar francuskog grada Dižona, javili su lokalni mediji.

Eksplozija je odjeknula u 09:30 po lokalnom vremenu u zgradi u ulici Pjer-Pajo, u blizini Železničke stanice, a prema prvim informacijama, reč je o eksploziji gasa.

Od siline eksplozije delimično se urušila jednospratna stambena zgrada od 20-ak malih stanova, koja je evakuisana, navodi "Figaro".

/photo/1

Osoba koja je ostala zarobljena pod ruševinama spasena je, ali je u kritičnom stanju, izveštavaju francuski mediji.

Od 21 povređene osobe, među kojima nema dece, dve su u teškom stanju, 13 ih je lakše povređeno, a šest ih je u stanju šoka

Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Zvaničnik vatrogasno-spasilačke službe upozorava da bi broj povređenih mogao da bude i veći jer, prema njegovim rečima, "neke osobe koje su se možda nalazile u zgradi još ne odgovaraju na poziv".

Ta četvrt Dižona je potpuno zatvorena i na licu mesta je 60-ak vatrogasaca koji učestvuju u raščišćavanju ruševina uz pomoć pasa-tragača, a prethodno su zaustavili isticanje gasa i lokalizovali požar.

Stigao je i gradonačelnik Dižona, Fransoa Rebsamon, koji je rekao da po svemu sudeći, ova eksplozija nema veze s terorizmom.

I Mari-Kristin Tarar, dižonska tužiteljka, isključila je mogućnost "bilo kakvo terorističkog čina".

"Eksplozija je verovatno vezana za gas: ili je reč o nesrećnom slučaju, ili o pokušaju samoubistva koji je izazvao eksploziju", precizirala je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track