MOJ SIN JE TERORISTA: Otac bombaša iz Njujorka upozoravao još pre 2 godine, FBI ga ignorisao!
Foto: Printscreen Twitter/@JPeterDonald

Da su mu barem poverovali

MOJ SIN JE TERORISTA: Otac bombaša iz Njujorka upozoravao još pre 2 godine, FBI ga ignorisao!

Planeta -

Otac Ahmada Kana Rahamija (28), američkog državljanina rođenog u Avganistanu, osumnjičenog za izazivanje eksplozija u Njujorku i Nju Džersiju tokom vikenda, rekao je policiji pre dve godine da je njegov sin terorista, što je tada proveravao FBI, objavio je danas "Njujork tajms".

Dva visoka policijska zvaničnika su, kako se navodi, ispričali da je Rahamijev otac rekao policiji 2014. godine da je on terorista, kada je uhapšen posle porodične svađe pošto je izbo svog brata nožem.

Njujorški list navodi da je još jedan drugi zvaničnik rekao da je kod Rahamija, pošto je uhapšen u ponedeljak, pronađena sveska sa zabeleškama koje navode na bliskost džihadizmu.

Sa druge strane, jedan policijski izvor rekao je za CNN da je Rahamijeva supruga napustila Sjedinjene Američke Države nekoliko dana pre eksplozija koje je on izazvao za vikend.

Američki zvaničnici nastoje da zajedno sa kolegama u Pakistanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima stupe u kontakt sa njom, prenosi Rojters.

Rahami se oženio u Pakistanu nakon čega je suprugu doveo u SAD, prenose američki mediji.

Rahami se sumnjiči da je tokom vikenda izazvao eksploziju u kvartu Čelsi na Menhetnu u kojoj je povređeno 29 ljudi, kao i da je podmetnuo bombu na trasi dobrotvorne trke američkih marinaca u Sisajd parku u Nju Džersiju. Na teret mu se stavlja i da je postavio više neeksplodranih naprava na Menhetnu i bombu na stanici u Elizabetu, u Nju Džersiju koja je jutros deaktivirana.

Rahami je uhapšen nakon okršaja vatrenim oružjem sa policijom. Policija ga je ranila u nogu, a on je uspeo da rani jednog policajca u ruku i da pogodi još jednog u pancir prsluk. Povrede koje su Rahami i policajci dobili nisu opasne po život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track