HOROR ČUVENOG FUDBALERA! Zbog RETKE BOLESTI prolazi kroz AGONIJU: Suočava se sa NEPODNOŠLJIVIM bolom, možda će morati na OPERACIJU
Foto: Alberto Gardin/SOPA Images/Shutt / Shutterstock Editorial / Profimedia

užas

HOROR ČUVENOG FUDBALERA! Zbog RETKE BOLESTI prolazi kroz AGONIJU: Suočava se sa NEPODNOŠLJIVIM bolom, možda će morati na OPERACIJU

Fudbal -

Slavni španski fudbaler Alvaro Morata (31) igra veoma dobro ove sezone za Atletiko Madrid i postigao je već sada 20 golova na 44 utakmice u svim takmičenjima.

Statistički gledano, Morata je u aprilu izjednačio svoje dve najbolje sezone u karijeri (u Real Madridu i Juventusu), međutim ono što mnogi ne znaju kada ga vide je da se nikada gore nije osećao.

Morata poslednjih dana muku muči s jednim ozbiljnim veoma neobičnim problemom, odnosno njemu je dijagnostikovana trigeminalna nuralgija. O čemu se radi? U pitanju je bolest koja se javlja na licu usled oštećenja moždanog živca, što već zvuči dovoljno opasno, a tako zaista i jeste jer je jedno od najbolnijih stanja. Bolest se imače manifestuje izrazito čestim, jakim i nepodnošljivim bolom na strani lica koja je oštećena, a može da je pokrene bukvalno žvakanje ili gutanje hrane, čak i običan osmeh.

Prema informacijama koje stižu iz Španije o Moratinom stanju, postoje posebni preparati koji se koriste da bi se bol smanjila, ali nekada jednostavno ne pomažu. U tom slučaju neophodna je operacija koja će sprečiti agoniju, a za sada Atletiko Madrid pruža podršku svom igraču i dozvolio mu je odsustvo sa terena, koliko god je potrebno da se proceni šta je najbolje rešenje.

Morata ne trenira već nekoliko dana i nije igrao protiv Alavesa tokom vikenda, a pitanje je da li će se vratiti i idućeg kada Atletiko igra protiv Bilbaoa, petoplasiranog na tabeli, gde može mnogo toga da se odluči. Preciznije, Madriđani se bore za mesto u Ligi šampiona i statistika sa početka teksta dovoljno govori koliko je Morata važan za "jorgandžije" i zato bi idealno bilo kada bi se oporavio na vreme.

Za sada nije poznato da li će Morata verovati lekovima ili će biti podvrgnut operaciji, a vreme curi pošto je pred njim i nastup na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj gde je siguran na spisku Španije. U grupnoj fazi Španija igra protiv Hrvatske, Italije i Albanije, što će reći da su u jednoj od težih grupa.

Kurir sport / Mondo

BONUS VIDEO:

08:43

SRBIN FUDBALSKA LEGENDA MEKSIKA! Kod nas je NEPOZNAT, a njegov potez ušao je u anale PARTIZANA! Ovo ime odjekivalo je širom sveta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track