NEMAČKI MINISTAR POLICIJE: Izbeglice nisu kriminalci
Foto: Rojters

Izveštaj

NEMAČKI MINISTAR POLICIJE: Izbeglice nisu kriminalci

Planeta -
Manje problem prave Gruzijci, ali kod Sirijaca to nije slučaj

BERLIN - Ministar unutrašnjih poslova Nemačke Tomas de Mezijer izjavio je danas da među izbeglicama nije uočeno povećanje kriminaliteta, prenose danas nemački mediji.

On je na predstavljaju izveštaja o organizovanom kriminalu u Berlinu rekao da nema povoda za generalnu sumnju prema izbeglicama. Ministar je dodao da je, doduše, kod gruzijskih izbeglica uočen jedan viši broj delikata u oblasti privatne imovine, ali da " u velikoj grupi sirijskih izbeglica to nije slučaj".

Na društvenim mrežama, međutim, kruže priče o navodnom izbegličkom kriminalu, ukazuju mediji, navodeći da je De Mezijer i sam pre nekoliko dana pozvao izbeglice da se prilagode nemačkim standardima i vrednostima.

De Mezijer je izjavio danas i da neće iznositi nove procene broja izbeglica u Nemačku, ističući da to možže da se pogreššno protumači kao poziv.

On je sredinom avgusta rekao da bi u Nemačku do kraja ove godine moglo da stigne do 800.000 izbeglica. Nemački tabliod "Bild" je, međutim, juče objavio, pozivajući se na poverljiva dokumenta, da bi do kraja godine u Nemačku moglo da stigne 1,5 miliona izbeglica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track